• Huvudsponsorer

Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tis 28 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)
Lör 09 Dec  (1 match)
Tis 19 Dec  (1 match)
Tor 21 Dec  (1 match)
Tis 26 Dec  (1 match)
Tor 28 Dec  (1 match)
Lör 30 Dec  (1 match)
Tis 02 Jan  (1 match)
Tor 04 Jan  (1 match)
Lör 06 Jan  (1 match)
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Rögle
RBK

Patrik Carlsson skickade Rögle till kvalspel

4 mars 2017 18:39
#FHCRBK

Patrik Carlsson pulvriserade Rögles kvarvarande hopp om att nå säker mark i SHL-tabellen. Med tre gjorda mål på bara drygt en period såg Carlsson till att Frölunda kunde vinna med 3–1 i Scandinavium.


Rögle har haft problem med bortaspelet den här säsongen, och ett besök i Scandinavium skulle visa sig bli en svår uppgift. För det var Frölunda som inledde målskyttet direkt när Patrik Carlsson tråcklade sig fram i offensiv zon och satte pucken förbi Anders Lindbäck.

Carlssons kedjesamarbete med Sean Bergenheim och Casey Wellman skulle fortsätta på ett framgångsrikt vis i matchen. Med sju minuter kvar av första perioden gjorde Carlsson sitt andra mål, vilket innebar ledning med 2–0 i Frölundas favör.

– Vi hittar varandra jättebra i vår kedja. Även om vi är ganska olika så tänker vi hockey på ett liknande sätt, sa Patrik Carlsson till CMore i periodpausen.

Hattrick av Carlsson

Det skulle dock visa sig att Patrik Carlsson inte var klar där. Kort efter nedsläppet i den andra perioden gjorde han sitt tredje mål för dagen, och elfte för säsongen, när han påpassligt höll sig framme med målsinnet runt kassen. Det innebar ledning med 3–0 för Frölunda, vilket fick Rögle att vakna till. För bortalaget ställde sedan Dan Bakala på prov många gånger, och till slut kunde Ludvig Rensfeldt spräcka Frölundamålvaktens nolla.

– Vi har mycket lägen i den här perioden. Anfallsspelet är bra men försvarsspelet är fortfarande alldeles för dåligt, sa Ludvig Rensfeldt till CMore efter två spelade perioder.

Rögle klart för kval

Frölunda tog det säkra före det osäkra i den tredje perioden. På det viset kunde man se till att minska antalet målchanser för Rögle, och när bortalaget väl kom igenom stod Dan Bakala i vägen. Det blev därför inga nya mål, men likväl nya poäng för Frölunda, efter slutresultatet 3–1 i Scandinavium.

För Rögles del står det därmed klart att man inte kan undvika att behöva kvala för att behålla sin plats i SHL. Med två omgångar kvar skiljer nämligen åtta poäng upp till Örebro ovanför strecket.

Kommande matcher:

  • Skellefteå-Frölunda, Tis 7 mars 19:00
  • Rögle-Örebro, Tis 7 mars 19:00