• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Idag 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Färjestad
FBK

Tolfte raka hemmasegern för Frölunda

3 januari 2017 21:15
#FHCFBK

Serieledande Frölunda hade inga bekymmer att besegra ett decimerat Färjestad och öka på sin redan långa segersvit på hemmaplan.


– Vi behöver spela snålt för att orka med det här. Vi har många borta och många inne i omklädningsrummet som är mer ofräscha än fräscha, sa Färjestads tränare Leif Carlsson till C More inför matchen.

Det lät inget vidare redan på förhand alltså och när pucken släpptes gick det undan. Frölunda skapade chanser direkt och den första pucken låg i nät efter 4:15 genom Robin Figren.

Några minuter senare fick hemmalaget chansen i numerärt överläge, och då vet vi hur det brukar gå. Laget är verkligen sylvasst i den spelformen och när Casey Wellman satte 2-0 var det frukten av en riktig upprullning.

Samme Wellman avslutade perioden med att skrinna sig loss och sprätta in 3-0 med 34 sekunder kvar.

– Vi har kanske spelare som får spela på lite ovana platser, men det är viktigt att inte göra avsaknaden av spelare till en ursäkt, sa Färjestads Alexander Johansson till C More i pausen.

Inget snack om saken

Frölundas spelövertag höll i sig i andra. Niklas Lasu ökade på till 4-0 hårt uppvaktad av försvarande Färjestadsspelare. Gästerna hade en gyllene chans i spel fem mot tre i en och en halv minut, men de gick bet även där.

Tredje perioden var de andra lik med Frölundaövertag. Simon Hjalmarsson har inte fått det att lossna den här säsongen, men nu satte han 5-0 efter att ha stått på rätt plats vid rätt tillfälle.

En enkel seger för göteborgarna, den tolfte hemmasegern i ordningen och totalt har de vunnit 16 av 17 hemmamatcher i SHL 2016/2017.