• Huvudsponsorer

Fre 30 Dec (1 match)
Tis 03 Jan (1 match)
Fre 06 Jan (1 match)
Lör 07 Jan (1 match)
Tor 12 Jan (1 match)
Tor 19 Jan (1 match)
Tis 24 Jan (1 match)
Tor 26 Jan (1 match)
Lör 28 Jan (1 match)
Tor 02 Feb (1 match)
Sön 05 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Tor 16 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Ons 22 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Tis 28 Feb (1 match)
Tor 02 Mar (1 match)
Lör 04 Mar (1 match)
Tis 07 Mar (1 match)
Tor 09 Mar (1 match)
Omgång 29 måndag 26 December
Hemma
Frölunda
FHC
2 - 1
Borta
Karlskrona
KHK

17-åring matchhjälte i Scandinavium

26 december 2016 18:35
#FHCKHK

Johan Gustafssons storspel och en 17-årings kvicka handleder var två av nyckelfaktorerna till Frölundas tre poäng på måndagen. Därmed plockade serieledarna sin tionde raka hemmaseger, efter att ha besegrat Karlskrona med 2-1.


Serieledande Frölunda inledde klart piggast hemma i Scandinavium på annandagseftermiddagen. Johan Holmqvist tvingades till flera ingripanden i en inledning som tycktes ha ett Frölundamål hängandes i luften, men istället jämnade spelet ut sig och gästerna fick ett powerplay. Väl där snappade Joachim Rohdin upp en puck efter smärre kalabalik framför Johan Gustafsson - och skickade in 1-0 för Karlskrona.

– Jag tycker att vi spelar ganska bra anfallshockey. Om man ska vara lite petig, känns det som att vi skulle kunna få till mer skott och en bättre attack. Det är väl det som saknas tycker jag, sade Frölundas Robin Figren till C More i paus.

Gustafsson och 17-åring hjältar

Den andra perioden hann knappt börja innan hemmalaget fick chansen i numerärt överläge. Den fruktande powerplayenheten skulle återigen göra sig påmind, när Casey Wellman tämligen enkelt fick promenera in i slottet och skicka in en backhand i mål. Hemmalaget vann skotten med 11-5, detta trots att gästerna fick chansen att spela fem mot tre i knappa två minuter.

Frölunda gick ut i den tredje perioden som det klart bättre laget. Föga överraskande skulle också ett mål sitta bakom Johan Holmqvist - och det var ingen mindre än 17-årige Oliwer Fjellström som fick skriva in sig i målprotokollet. Efter tekning snappade han upp pucken och med en kvick handledare hittade han nät.

Målet blev matchavgörande, då gästerna inte lyckades överlista storspelande Johan Gustafsson i hemmamålet.

– Man kan lätt säga att det här är som en dröm som går i uppfyllelse, sade den 17-årige matchhjälten Fjellström till C More.