Som Ingolstadt och Wolfsburg
Publicerad: 2016-10-31

Frölunda Indians är på väg, till Tyskland och CHL-åttondelen mot Eisbären Berlin.

Efter ett drygt timslångt ispass i Frölundaborg packade Frölunda Indians ihop pinalerna och drog till Berlin för morgondagens möte med Eisbären Berlin i mäktiga Mercedes Benz arena, kapacitet 14 200.

CHL-åttondel ett av två – returen spelas i Frölundaborg 8 november – och en tuff bortamatch menar Frölundas assisterande tränare Pär Johansson:

- Dom spelar lite som Ingolstadt och Wolfsburg, lite man/man. Vi måste vara noggranna i våra uppspel och ta oss lite enklare ur egen zon, annars finns det en risk att dom stänger våra alternativ.

Eisbären Berlin tränas av gamle storspelaren Uwe Krupp och har en tät finsk målvakt i Petri Vehanen och offensiv finess i kanadensaren Nick Petersen.

Frölunda Indians åker till Berlin med samma forwardsbesättning som mot Skellefteå i lördags, men bara sex backar: Henrik Tömmernes, Jonathan Sigalet, Matt Donovan, John Nyberg, Johannes Johannesen och Rasmus Dahlin.

Frölunda-TV finns med på Berlin-trippen – intervjuer och inslag finns på Frölundas Facebook-sida från och med i eftermiddag, gå in och titta via den här länken.

Matchen mellan Eisbären Berlin och Frölunda Indians direktsänds i SVT Play i morgon (tisdag).

Peter Pettersson Kymmer