Kaffe, Karlstad, tredje raka.
Publicerad: 2016-11-17

Frölunda HC tog två poäng borta mot Färjestad BK när 1-3 blev 4-3.

KARLSTAD | Vi fick bevittna en ordentligt fartfylld och händelserik inledning på matchen där lagen turades om att skapa riktigt fina målchanser. Hetast för Frölunda HC:s del inledningsvis var en fenomenalt spelande Johan Gustafsson i målburen som stod emot när Färjestad BK skapade heta chanser.

Frölunda växte ju längre den första perioden gick och etablerade allt mer tryck mot Stefan Steen i Färjestads mål, men trots ett par vassa chanser och 16 skott på mål så lyckades man inte överlista den grön/vita målmannen under matchens första 20 minuter.

Innan periodvilan skulle Färjestad spräcka sin nolla, och det genom Johan Ryno som i numerärt överläge kunde pricka in ledningspucken bakom en överspelad Johan Gustafsson.

EFTER REDAN 50 SEKUNDER hade Frölunda skapat sig ett väldigt dåligt utgångsläge för mittenperioden genom att man ådragit sig två utvisningar och gett Färjestad ett fem mot tre-läge. Det första numerära underläget klarade Frölundaspelarna av galant, men med endast två sekunder kvar utav spelet i fyra mot fem kom utdelningen. Johan Ryno kom att bli en huvudfigur i den här matchen och stod för en assist när Linus Persson skarvade in hans skottpass till 2-0 med knappt tre minuter spelat utav den andra perioden.

En utav Frölundas klart hetaste spelare för tillfället, Carl Grundström, höll sig påpassligt framme och bröstade in 2-1-reduceringen kort efter utökningen. Men Frölunda höll på att spela bort matchen ur händerna i mittenakten, när Sean Bergenheim åkte på ett matchstraff knappt halvvägs in i perioden.

Färjestads powerplay var giftigt denna match, och precis som de tidigare två målen var Ryno en huvudaktör när han fångade upp en lös puck och bombade in 3-1 – precis som de tidigare två målen i afton, i numerärt överläge.

Hemmalaget radade upp heta chanser under det fem minuter långa numerära överläget, men Johan Gustafsson kom ut ordentligt och gjorde flertalet fantastiska räddningar och höll kvar laget i matchen. Det var just därför utespelarna hade honom mycket att tacka för hur resterande tid utav mittenakten utspelade sig.

Först stod Carl Grundström, som så många gånger förut, rätt placerad framför Stefan Steen och styrde in Jonathan Sigalets backskott till 3-2 för hans andra i matchen och åttonde för säsongen. Mindre än tre minuter senare var det Sigalet som ånyo sköt ett skott, den här gången gick det utanför och när sargreturen var på väg att studsa in framför kassen fick kanadensaren se Steen i Färjestads mål råka sparka in pucken i eget mål när Joel Lundqvist störtade fram för att hugga på den. Vips, så hade Frölunda kämpat sig in i matchen och hämtat in ett tvåmålsunderläge!

DEN TREDJE PERIODEN var i mångt en fortsatt svängig historia där båda lagen hade sina perioder med mycket anfall, främst var Frölunda ytterst nära att avgöra vid flera tillfällen, men det oavgjoda resultate skulle hålla ända in i det sista.

Färjestad fick i slutminuterna på nytt en chans i numerärt överläge, men i powerplayet – som sträckte sig över första halvminuten utav förlängningen – uteblev utdelningen för vad som annars varit en effektiv spelform för kvällen (Färjestad gjorde mål i tre utav sex numerära överlägen – 50%). Istället var det Frölunda, som i deras första numerära överläge i matchen(!), kunde avgöra tillställningen när Johan Sundström prickade in sitt sjunde mål för säsongen. 3-1-underläget i den andra perioden blev till slut två poäng och vi har nu tre raka vinster i bagaget.

På lördag väntar en festlig hemmamatch mot HV71. Antal sålda biljetter börjar närma sig 11’000, så passa på att köpa biljetter (via den här länken) innan de är slut. Nedsläpp kl. 16:00.

Färjestad BK - Frölunda HC 3-4 (1-0, 2-3, 0-0, 0-1)