En poäng med hem från Luleå
Publicerad: 2017-10-05
SHL
En underhållande, energisk och fartfylld match i Coop Norrbotten Arena slutade med förlängningsförlust mot Luleå HF - efter att Johan Mattsson gjort en stabil insats i målet.

LULEÅ | Vi fick se en fartfylld och energisk inledningsperiod i Coop Norrbotten Arena med en matchbild som mer eller mindre enbart utspelades i respektive lags anfallszon.
Hemmalaget Luleå HF startade något piggare och tog också ledningen redan efter fyra minuters spel genom Emil Larsson som kunde placera in ett direktskott bakom Johan Mattsson.

Efter en kanske lite hafsig och lite småvirrig inledning skärpte Frölunda HC till sig ett par minuter efter baklängesmålet och höjde kvalitén på spelet avsevärt, vilket gav utdelning.
I numerärt överläge visade Victor Olofsson prov på sin eminenta avslutskvalité när han, i den vänstra tekningscirkeln, fick tid att sikta in sig och elegant placerade in pucken i motsatt kryss till 1-1, med 11:11 spelat av Period 1.

Luleå var periodens starkaste lag och hade två numerära överlägen under periodens andra halva, men 1-1-resultatet stod sig akten ut efter mycket högkvalitativt spel ifrån inte minst Johan Mattsson i målet – som räddade 16 av 17 skott.

Tung period

Om hemmalaget var det bättre laget i första perioden så var de ändå ännu bättre i den andra perioden, för Frölunda gjorde inte mycket rätt under långa stunder. Spelet var väldigt hafsigt och för bekvämt, vilket kunde blivit kostsamt flera gånger om när Luleå tryckte på med frenessi och energi. Under långa stunder var det till och med så ill att Frölunda knappt kom ur egen zon med puck, men tack vare fortsatt solitt målvaktsspel höll ändå Johan Mattsson kvar gästerna i matchen.

Men, under de avslutande tre minuterna kom man tillbaka från ingenstans och skapade ett par riktigt vassa lägen som mycket väl kunde resulterat i en ledningspuck. Men med en kanonräddning rånade Luleåmålvakten Joel Lassinantti SHL-debuterande Jesper Emanuelsson, som störtade fram med ett direktskott från nära håll och så när kunde skrivas in i målprotokollet.

Speglad matchbild

Matchbilden mellan den andra och den tredje perioden skiljde sig åt avsevärt och efter att hemmalaget varit det bättre laget under 40 minuter kom Frölunda ut till den tredje perioden med en helt annan attityd och pressade ned hemmalaget djupt i deras zon. Men det till trots så var det ändå norrbottningarna som skulle återta ledningen tidigt i perioden. I numerärt överläge stänkte Joey Hishon in ett direktskott och hemmalaget var i förarsätet igen.

Frölunda lyfte upp spelet och etablerade bra tryck med hunger och energi efter baklängesmålet. Till sist kom också kvitteringen genom Mats Rosseli Olsen som stänkte in sitt första mål för säsongen efter pass av Ryan Lasch.

Den tredje perioden ägdes av Frölunda och man tvingade Luleå till precis samma misstag man själv gjort tidigare under matchen och hemmalaget tvingades gång på gång att slå ifrån sig för att fredasin egen bur. Flera mål lyckades man dock inte göra utan matchen gick till förlängning där Max Friberg, efter en mycket fin genomåkning, så när ordnade extrapoängen i förlängningens inledning. Istället ådrog man sig en utvisning där Patrick Cehlin fick chansen i numerärt överläge och satte den matchvinnande pucken bakom Johan Mattsson.

Extrapoängen gick till Luleå, men redan på lördag har vi chans på retur då Luleå kommer på besök iScandinavium. Matchstart är kl 18:30 och biljetter till den matchen köper ni via den här länken.

Matchstatistik

Luleå HF - Frölunda HC 2-1 OT (1-1, 0-0, 1-1, 1-0) Skott: 35-23 (17-11, 9-4, 7-7, 2-1)
PIM: 4-10 (2-4, 0-0, 2-4, 0-2)