Tre poäng i Jönköping
Publicerad: 2017-10-04
J20
Att slå HV71 är alltid skönt och att dessutom nolla dom är ännu skönare vilket kvällens målvakt Arvid Söderblom nog höll med om efter att man besegrat smålänningarna med 3-0.

JÖNKÖPING Frölunda J20 satte högsta växel från start och man visade hur bra man faktiskt är när man omgående tryckte ner serieledarna HV71 som hade svårt att skapa något framåt och tillät Frölunda med snabba skridskor som lät pucken göra jobbet skapa farlighet på farlighet och även om Adam Åhman i HV-kassen för en stund lyckades freda sitt mål kunde han inte stoppa Jesper Carlsson från att vispa in 0-1 pucken i nätmaskorna. Frölunda fortsatte sedan att kontrollera spelet och man såg ut att vara flera nummer för stora för HV71.

Indianerna behöll sedan spelet in i den andra perioden där Jacob Peterson snart utökade till 2-0 sedan HV försvaret gått bort sig. HV71 skulle få en öppning att komma tillbaka in i matchen i spel fem mot tre i över 1,5 minut. HV71 flyttade runt pucken och skapade ett par farligheter men uppoffrande spel av Frölunda och ett riktigt bra målvaktsspel av Arvid Söderblom var anledningen till att Frölunda sedan lyckades utöka till 3-0 i numerärt överläge genom en helt fri Samuel Fagemo i slottet efter att halva perioden var spelad. Resultatet stod sig sedan perioden ut.

Den tredje perioden blev spelmässigt jämnare där Frölunda inte riktigt lyckades bibehålla spelet från de föregående perioderna vilket HV71 utnyttjade och satte för ett par minuter rejäl press på Frölunda som spelade stort i egen zon och hjälpte varandra. HV71 tilldömdes straff i slutminuterna men Arvid Söderblom var fortsatt tät och läste straffskytten Filip Sveningsson väl och perioden förblev mållös men matchen vanns av Frölunda som reser hem till Göteborg igen tre poäng rikare.

HV71 - Frölunda HC 0-3 (0-1, 0-2, 0-0)

0-1 (06:56) | Jesper Carlsson (Filip Hasa, Jakob Heljemo)

0-2 (24:25) | Jacob Peterson (Samuel Fagemo)
0-3 (31:09) | Samuel Fagemo (Jacob Peterson) PP1