Liljander assisterande sportchef
Publicerad: 2017-03-27
FHC
Björn Liljander förstärker Frölunda HC:s sportsliga organisation.

Frölunda HC:s mångårige medarbetare Björn Liljander byter tjänst – från ansvarig för hockeygymnasiet (HG) till assisterande sportchef.
"Jag ser fram emot den här utmaningen och jag kommer att brinna extra mycket för integrationen mellan vår akademi och A-lagsverksamheten, säger Liljander som under sina åtta år i Frölunda har arbetat som juniortränare, spelarutvecklare och HG-ansvarig":
"Mycket av mitt fokus kommer att ligga på kartläggning, uppföljning och rekrytering av spelare till såväl senior- som juniorverksamheten. Och det skall bli intressant att bygga vidare på de idéer och tankar vi har om att utveckla hockeyspelare över tid".

Björn Liljander kommer att arbeta nära och med Frölundas sportchef Fredrik Sjöström som förklarar rockaden så här:
"Vi breddar och förstärker den sportsliga organisationen. Jag och Björn har jobbat ihop i flera år och känner varandra väl och en stor del av tjänsten handlar om scouting – primärt till A-laget men också till akademin".

Björn Liljander tillträder tjänsten som assisterande sportchef den 1 maj och hans tidigare arbetsuppgifter som ansvarig för hockeygymnasiet och spelarutveckling kommer att delas mellan tränarna för J20 och J18 och Frölundas Academy-ansvarige Mikael Ström.
"En spännande utveckling av vårt arbete i föreningen och riktigt roligt för Björn. Jag själv kommer att lägga allt mitt fokus på Academy, NIU-verksamheten på Katrinelundsgymnasiet och den uppgraderade utbildningsplan vi just nu arbetar fram, Academy 2.0", säger Mikael Ström.

Peter Pettersson Kymmer