Vinst mot Färjestad - igen
Publicerad: 2016-08-31

Frölunda Indians vann andra raka mot Färjestad – 4-1 i Stenungsunds arena.

Av någon anledning skiner alltid solen gemytligt när Frölunda matchar under försäsongen 2016. Inte lika varmt som i Kungsbacka för en vecka sedan, men vackert sensommarväder och ett Stenungsund som visade upp sig från sin allra bästa sida.

Trots härligt grillväder letade sig hela 1 023 in i ett år gamla Stenungsunds arena för andra mötet på bara några veckor mellan Frölunda och Färjestad – Frölunda vann match ett i Strömstad med 1-0 den 12 augusti.

Och 1-0 stod det också efter den första perioden – Kristian Vesalainen svepte in en backhand finurligt framspelad av Joel Lundqvist. Målet föregicks av ett tungt etablerat anfallsspel och en tålmodig passningsdisciplin – viktiga detaljer som definierade akt ett.

Färjestad forsade fram frejdigt när tillfälle gavs, men var inte lika strukturerat som motståndet i anfallszon.

Två numerära överlägen för Frölunda såg lovande ut, men resulterade inte i någonting.

Den andra perioden liknade i mångt och mycket den första med Frölunda som det förande laget, men Färjestad var något vassare framåt och kunde vila med puck lite längre i anfallszon.

Märkligt nog kom värmlänningarnas uppryckning direkt efter Patrik Carlsson 2-0 – styrning efter skott Carl Grundström.

Ett numerärt överläge för bägge lagen förändrade ingenting målmässigt.

- Vi går ner oss lite i andra och byter lite för många chanser, säger Frölundas assisterande tränare Pär Johansson.

Tredje började olyckligt för Frölunda. Pucktapp i anfallszon och stolpträff Tim Stapelton på kontringen efter och 2-1 på tavlan en dryg minut senare – Sebastian Erixon i spel 6 mot 5.

Stärkt av det målet försökte Färjestad, men fick inte in någon mer puck bakom en tät Dan Bakala och istället 3-1 till Frölunda, Kristian Vesalainen igen.

Och 4-1 i tom bur av Erik Nyström.

- Vi fick göra tre mål igen och det är roligare att vara Frölunda än Färjestad just nu. Och kul för Vesalainen att göra två mål, sammanfattar Pär Johansson.

På söndag spelar Frölunda sista träningsmatchen för säsongen,, HV 71 borta, 16.00 – matchen direktsänds av Cmore.