Seger och konstmål
Publicerad: 2017-01-18
J18
Seger med 5-2 mot Rögle och konstmål av en comebackande Travis Treloar ger hopp om mer när Frölunda J18 nu har en roadtrip att se fram emot.

Göteborg- Frölunda J18 satte högsta fart från start och pressade ner gästerna Rögle i egen zon och man kom våg efter våg och utmanade Röglekeepern som till slut i powerplay fick ge vika sedan Travis Treloar som är åter efter skada bjöd på riktigt hockeygodis i form av ett Zorromål och 1-0 var ett faktum. Frölunda trummade sedan på och 2-0 kom strax därpå genom Jesper Emanuelsson som la in pucken i öppen kasse innan Rögle som efter en lyckad timeout till slut överlistade Erik Portillo i Frölundakassen. Lyckan hos gästerna skulle dock bli kortvarig för med endast 16 sekunder kvar av perioden fastställde Elias Stendahl periodens resultat 3-1.

Det dröjde inte länge i den andra perioden innan Samuel Fagemo utökade till 4-1 med ett riktigt höstlöv som letade sig in bakom Röglekeepern Isak Ragnevad. Men Ett misstag i Frölundazonen i powerplay resulterade i 4-2 genom Rögles Hugo Karlsson och gästerna var definitivt på gång nu som pressade Frölunda gång på gång och även om Rögle hade flera chanser att göra ytterligare mål inledde Frölunda den tredje perioden med 4-2 på tavlan.

Spelet i den tredje perioden var betydligt jämnare nu än tidigare där lagen turades om att skapa framåt och försvara sig i egen zon. Det som vägde över till Frölundas fördel var att man var individuellt skickligare, något även Frölundas tränare Pierre Johnsson nämnde efter matchen. Rögle gick på chansning sent i den tredje perioden och plockade målvakten Ragnevad och väl där klev Jesper Emanuelsson fram för andra gången ikväll och fastställde slutresultatet 5-2 i öppen kasse.

• Jag tycker inte att vi gör någon bra match idag över 60 minuter. Vi vinner på vår individuella skicklighet säger Pierre Johnsson, tränare Frölunda J18 och fortsätter; - Rögle var vassare än oss idag, de skapade flest chanser och det var väl egentligen i den första perioden vi har övertaget. Vi har ett bra målvaktsspel idag säger Pierre som lyfter fram Erik Portillo.

Nu väntar en roadtrip för Frölunda som på lördag gästar Nacka HK, ett lag man mötte så sent som i helgen.

• Vi är inte nöjda och kommer jobba hårt. Vi har en rolig helg i Stockholm att se fram emot där vi möter både Nacka och Södertälje och vi ska försöka upp och skapa lite kaos säger Pierre.
  • Vi kommer vara ödmjuka, Nacka är ett bra lag som kommit igång och plockat poäng mot både Malmö och Rögle och vi kommer stöta på bättre motstånd än senast vi möttes och vi måste steppa upp säger Pierre avslutningsvis.

Den matchen startar kl 17:00 och sänds på livearenahockey.com.