J18: Målfest i borgen
Publicerad: 2016-09-25

Full fart från start, hårt jobb av laget, stabilt målvaktsspel samt två hattrick av Jacob Peterson och Rasmus Dahlin lade grunden för dagens storseger mot Rögle BK.

Om Pierre Johnsson efterfrågade fart och driv på kassen i förra matchen fick han se precis det i dagens match mot Rögle BK. Man attackerade kassen, drev på mål, jobbade hårt och hjälpte varandra över hela isen och redan efter första perioden hade man dödat matchen med sina fyra mål.

Hattrick av Jacob Peterson och Rasmus Dahlin

Man kom ut i den andra perioden som om det fortfarande stod 0-0 på tavlan och även om Rögle kom upp i spelet något och satte hemmalaget under press inledningsvis med flera vassa chanser var det hemmalaget som satte sina chanser framåt och inför den tredje perioden stod det 9-0 på tavlan efter bl.a ett hattrick av Jacob Peterson och två mål av Rasmus Dahlin som gjorde sin andra match efter skadefrånvaro.

Frölunda slog av något på tempot i den tredje perioden men behöll tillräckligt med initiativ till att kontrollera gästerna Rögles fåtal anfall samt att utöka ytterligare där Rasmus Dahlin, sex minuter in i perioden, kom fri på höger om målvakten Ragnevad och lade in 10-0 pucken högt vid första stolpen som även blev matchens slutresultat

Det var en nöjd tränare i Pierre Johnsson som kommenterar dagens match.
- Det är skönt att vi studsar tillbaka efter den dåliga matchen sist. Om vi bortser från den andra periodens första fem minuter gör vi en bra match rakt igenom där vi gör det killarna gör det vi pratat om att göra där vi tar puckarna in i zon och lägger puckarna på mål där forwards driver på mål och vår puckkontroll är bra idag säger en nöjd Pierre.

Härnäst väntar Linköping HC borta på torsdag. Ett lag man känner väl till och har slagit tidigare under försäsongen.
- Vårt förra möte mot Linköping säger inte särskilt mycket, de hade typ halva U16-laget med och vi vet att det kommer bli en tuff match. De har ett högt pucktempo så vi måste vara med och hålla i den höga nivå vi höll idag för klarar vi det är vi riktigt bra säger Pierre och fortsätter:

- Det ska bli intressant nu att se hur killarna tar detta för nu har vi vunnit stort mot ett bra lag. Vi ska träna bra i veckan för att åka dit och vi SKA ge Linköping en bra match.

Bortamatchen mot Linköping HC på torsdag startar 19:00 och sänds på Livearenahockey.com
Har ni inte signat upp er för en säsong ännu är det hög tid att göra det nu, matcherna mot Linköping brukar som Pierre säger bli fartfyllda och fysiska.

Matchstatistik
Frölunda HC – Rögle BK 10- (4-0, 5-0, 1-0 )
Skott:
63-29 (27-6, 13-17, 23-6)
Utv.min: 6-8 (2-2, 4-2, 0-4)

Period 1
1-0 (03:32) | Jacob Peterson (Oliwer Fjellström)
2-0 (05:36) | Linus Nässén (Travis Treloar, Samuel Fagemo) PP1
3-0 (09:17) | Rasmus Dahlin (Linus Nordin)
4-0 (13:47) | Linus Nordin (Marcus Engelsen)

Period 2
5-0 (25:56) | Jacob Peterson (Filip Persson, Elias Stendahl)
6-0 (28:09) | Jesper Carlsson (Rasmus Dahlin, Filip Persson)
7-0 (28:36) | Jacob Peterson (Elias Stendahl, Oliwer Fjellström)
8-0 (32:38) | Oliwer Fjellström (Jacob Peterson)
9-0 (38:24) | Rasmus Dahlin (Jacob Peterson)

Period 3
10-0 (46:03) | Rasmus Dahlin (Travis Treloar)

 

 

Skribent Christian Wahlgren