Frölunda har lämnat byggnaden
Publicerad: 2017-04-07
SHL
Frölunda Indians laddar inför den fjärde semifinalen med en liten roadtrip.

Det var glada miner på fredagsmorgonens träning i Scandinavium – som det skall var efter övertygande 6-3 mot Brynäs och 2-1 i semifinalserien.
"Ja, i dag mår vi bra. Vi har hittat tryggheten och spelar med såväl struktur som kreativitet", säger Frölundas assisterande tränare Johan Lundskog, men höjer samtidigt ett varningens finger:
"Jag förmodar att dom (Brynäs) har pratat ihop sig inför semi fyra - dom kommer att vara taggade. Och vi måste göra vår bästa match för säsongen i morgon.
Förklara det övertygande uppträdandet i de två senaste matcherna?
"Vi har fått ihop alla delar och trummar på. Och vi har inte haft några större dippar i någon av matcherna. Det finns ett lugn i vårt spel".

Frölunda Indians valde att åka upp till Gävle direkt efter fredagsträningen – värmning i Gavlerinken i morgon bitti. En liten roadtrip som bryter av från det tidigare slutspelsupplägget – dit och hem samma dag.
"Det bli skönt att komma iväg några dagar. Vi kan hålla våra rutiner - sovscheman, träning, mat och annat – och får lite lugn och ro", förklarar Johan Lundskog och berättar att alla är med till Gävle, inklusive tredjemålvakten Arvid Söderblom, backen Johannes Johannesen och forwarden Pontus Widerström – trupp-totalt innebär det tre målvakter, åtta backar och 14 forwards.

Laget mot Brynäs tas ut efter morgondagens värmning.

Lördagens semifinal 4 mellan Frölunda och Brynäs direktsänds i TV 4, matchstart 15.15.

Peter Pettersson Kymmer