Nyberg kvar till 2017
Publicerad: 2014-10-13

Junioren John Nyberg har skrivit ett nytt kontrakt med Frölunda Indians – som sträcker sig till maj 2017.

18-årige backen John Nyberg blir kvar i Frölunda Indians i drygt två år till, det precis påskrivna kontraktet gäller fram till våren 2017.

- Riktigt kul. Det är bra här, jag utvecklas varje dag, säger Nyberg som regelbundet tränar med Frölundas a-lag och från och till spelar:

- Jag vet att jag kommer att få chansen lite då och då och kommer säkert att bli utlånad till hockeyallsvenskan och Oskarshamn igen.

Frölunda-tränaren Roger Rönnberg kommenterar John Nybergs nya kontrakt så här:

- Det är en kille vi tror på och som vi vill jobba med långsiktigt.

Sportchefen Christian Lechtaler utvecklar:

- John har tagit ett kliv till den här säsongen. Han har spelat i såväl Frölundas a-lag som i hockeyallsvenskan och kan bli en stabil SHL-back.

Amerikanen Luke Moffatt fick i helgen veta att hans kontrakt inte förlängs, ett beslut grundat på det faktum att Mats Rosseli Olsen och Magnus Kahnberg är på väg tillbaka i spel.

- Vi är trygga med och vill satsa på dom spelare vi har, säger Roger Rönnberg som på måndagsförmiddagen samlade en i stort sett komplett trupp (Magnus Kahnberg och Emil Djuse deltog inte på ispasset) efter en hektisk, men framgångsrik, vecka – tre matcher och tre segrar mot i tur och ordning Villach (CHL), HV71 och Linköping.

- Vi har lyckats vinna matcher mot två skickliga lag utan att spela bra ishockey. Det är starkt och vi har ett otroligt driv i laget.

Och utan ett fungerande spel i numerärt överläge?

- Nej, vi har inte fått igång vårt power play som vi vill. Vi är inte nöjda och vi tränar på spelformen varje dag. Vi vill få till det och jag tycker det var ett trendbrott mot Linköping senast.

På torsdag möter Frölunda Indians Leksand borta (19.00) och på lördag kommer Luleå på besök i Scandinavium (18.30).

Peter Pettersson Kymmer