Sigalet tillbaka mot Brynäs
Publicerad: 2017-01-25
SHL
Serieledning igen och hemmamatch igen.

Växjö Lakers fick bara behålla serieledningen i några dagar. 4-3 mot Karlskrona i tisdags skickade upp det regerande svenska mästarlaget i tabell-toppen igen, men det satt hårt åt.
– Ja, men det är en styrka att vända ett 0-2-underläge. Och nyttigt för oss mentalt att vi lyckas behålla tålamodet över 60 minuter mot ett så defensivt lag som Karlskrona, säger Frölundas assisterande tränare Johan Lundskog som förväntar sig en helt annan match i Scandinavium i morgon kväll:
– Brynäs är raka motsatsen mot Karlskrona. Dom sätter press över hela banan och vi kommer inte att få ett lika stort spelövertag. Det blir ett tufft test.

Frölunda och Brynäs har faktiskt inte stött på varandra sedan i slutet av september förra året – var sin vinst i en back-to-back – och det är ett sargat gäng från Gävle som kommer till Göteborg, fem raka förluster.
– Brynäs är farligt och desperat. Dom, precis som andra lag, jagar en bra tabellplacering så här i slutet av grundserien, säger Johan Lundskog och funderar lite över vad en återtagen serieledning betyder:
– Det väsentliga är ju hur tabellen ser ut efter 52 omgångar, men det är klart att det alltid är skönt att ligga först.

Jonathan Sigalet är tillbaka efter fem matchers avstängning och spelar mot Brynäs. Det gör inte Sebastian Stålberg som ersätts av Kristian Vesalainen.
Frölundas trupp tas ut efter morgondagens värmning.

Biljetter till torsdagsmötet mellan Frölunda och Brynäs, nedsläpp 19.00, går att köpa via den här länken.

Peter Pettersson Kymmer