Stor säck och skön sång
Publicerad: 2018-12-13
FHC
Frölunda Indians har överlämnat julklappssäcken till Drottning Silvias och det var många hårda klappar den här gången – och en överraskning.

Det är svårt att reda ut hur många gånger Frölunda Indians har hälsat på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus strax före jul. Fler än tio är alla överens om, men meningarna går isär om det är 15 eller kanske till och med 20.
De där gissningarna spelar egentligen mindre roll. Frölunda Indians är där år efter år och har alltid med sig en rejäl säck med julklappar. Och som vanligt anpassad efter Drottning Silvias behov.
”I år behövdes grejer till sjukhusets allrum. Vi har med oss pingisbord, soffgrupp, ljusslingor och lite annat smått och gott”, säger Anton Axelsson, som trots att karriären är avslutad fortsätter att hålla i Drottning Silvia-projektet:
”Det här är en bra dag och jag är gärna med och är ett bollplank mellan föreningen och sjukhuset i framtiden också”.
Och pengarna har rullat in lika lätt som tidigare år?
”Ja, det är det minsta problemet. Alla i föreningen, spelare, ledare och personal har hjälpt till, samt två sponsorer: I dig denim.com och Kurt Slangen Carlsson AB, konstaterar lillebror Axelsson som under hösten och i omklädningsrummet skaffat sig en fjärde Drottning Silvia-ambassadör på fyra år, Max Friberg:
”Jag visste vad svaret skulle bli redan innan jag ringde honom. Max är en bra person och människa och han brinner för det här”.

Men besöket på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus handlar inte bara om att lämna julklappar och nojsa med barnen under en eftermiddag.
”Det är både viktigt och nyttigt för spelarna att få se och uppleva att det finns en värld utanför hockeybubblan”, säger Anton Axelsson som blev lika förvånad som alla andra när Frölunda Indians, körledd av lagkapten Joel Lundqvist, inledde Drottning Silvia-besöket med en intränad Midnatt råder.
”Sången var jag inte riktigt med på, men jag blev imponerad. Det här tycker jag får bli ett stående inslag i framtiden, med breddad repertoar.

Peter Pettersson Kymmer