Snöpligt tapp i tight match
Publicerad: 2018-11-13
SHL
Frölunda HC hade det tufft att pricka in pucken bakom Skellefteå AIK:s Gustaf Lindvall, och föll snöpligt med uddamålet trots att man hämtat in tvåmålsunderläge.

GÖTEBORG | Det var två till synes spelsugna lag som möttes i Scandinavium efter prick en veckas spelledighet och ett tio dagar långt speluppehåll ifrån SHL. Förra tisdagen spelades den första (av två) åttondelsfinaler i Champions Hockey League, där Frölunda HC spelade 1-1 mot schweiziska HC Lugano medan Skellefteå AIK deltog i en betydligt mer målrik match mot norska Storhamar IL - där Skellefteå tappade en 4-1-ledning till 4-4. I kväll möttes Frölunda och Skellefteå för andra gången den här säsongen, och det var inte en helt olik matchbild nu som då.

Det var en frejdig och trivsam inledning på matchen, där båda lag skapade tillräckligt med chanser för att egentligen ha kunnat ta en tidig ledning. Ledningspucken skulle dock tillfalla Skellefteå efter drygt sju minuters spel, då Albin Eriksson sköt en puck ifrån snäv vinkel och fick se gummitrissan leta sig in bakom Johan Mattsson i Frölundas mål.
Skellefteå fick mersmak och hade god kontroll på det mesta som skedde under öppningsakten, men det var först i matchens andra period som gästerna skulle utöka sin ledning, och det trots att Frölunda steppat upp ordentligt efter periodvilan och börjat etablera bra tryck i Skellefteås zon. Andreas Wingerli tog vara på en kvick omställning och placerade 2-0-pucken bakom Mattsson efter nästan prick halva matchen.

– Vi är lite för omständiga i anfallszon och letar extrapass istället för att avsluta. Vi behöver mer skott och mer folk mot mål, så att vi blir lite rakare, sade Roger Rönnberg i C More. Bara halvannan spelminut tidigare hade han fått se Ryan Lasch göra just det, när amerikanen plockade ned pucken, fintade sig förbi en Skellefteåspelare och pricksköt in 2-1-reduceringen bakom Gustaf Lindvall. Lindvall - som var en stor bov i Skellefteås mål denna afton.
Frölunda kröp närmre och närmre, skapade desto fler chanser mot Lindvall och skulle också lyckas kvittera tillställningen till 2-2 när Simon Hjalmarsson rakade in en retur när drygt sju minuter återstod av den tredje perioden. Men glädjen blev kortvarig, för bara tre minuter senare - efter en ordentlig Frölundapress - kontrade Skellefteå in 3-2, där Albin Eriksson än en gång skulle hitta nätmaskorna och fastställde slutresultatet i en tight match.

– Vi startade inte jättebra, men jobbade oss in i det och lyckades komma tillbaka ifrån ett tvåmålsunderläge - vilket är starkt, kommenterade Simon Hjalmarsson efter slutsignalen.
– Vi fick kämpa hårt för att få in pucken i dag. Det var surt när vi lyckades göra 2-2 och tryckte på för ledningspuck i tron att vi hade full kontroll, men blev slarviga, de vann ett puckrace där vi tappar markering och de istället gjorde 3-2. Riktigt trist att släppa in det målet, men sådan är hockeyn. Ibland vinner man sådana här tighta matcher och ibland förlorar man, avslutade Hjalmarsson.

Kommande matcher
Torsdag 15/11 kl 19:00, Djurgårdens IF - Frölunda HC,
Tisdag 20/11 kl 18:00, Frölunda HC - HC Lugano - åttondelsfinal 2 av 2, Champions Hockey League, - (Biljetter),
Fredag 23/11 kl 19:00, Frölunda HC - Färjestad BK (Biljetter).

Matchstatistik

Frölunda HC - Skellefteå AIK 2-3 (0-1, 1-1, 1-1) Skott: 26-27 (9-10, 10-11, 7-6)
PIM: 4-4 (2-2, 0-2, 2-0)
Publiksiffra: 9’126 åskådare

Period 1
0-1 (07:26) | Albin Eriksson (Joakim Lindström, Johan Alm)

Period 2
0-2 (29:35) | Andreas Wingerli (Patrik Norén, Filip Berglund)
1-2 (38:24) | Ryan Lasch (Joel Lundqvist, Jacob Moverare)

Period 3
2-2 (52:36) | Simon Hjalmarsson (Joel Lundqvist, Chay Genoway)
2-3 (55:29) | Albin Eriksson (Adam Pettersson)

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Johan Gustafsson)

Jonathan Sigalet - Gustav Lindström
Chay Genoway - Anders Grönlund
Viktor Ekbom - Jacob Moverare
Kristoffer Gunnarsson

Rhett Rakhshani - Joel Lundqvist - Ryan Lasch
Simon Hjalmarsson - Patrik Carlsson - Sebastian Stålberg
Samuel Fagemo - Pathrik Westerholm - Ponthus Westerholm
Mats Rosseli Olsen - Max Friberg - Tim Söderlund
Oliwer Fjellström

Efraim Larsson