• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Frölunda möter Skellefteå utomhus på Gamla Ullevi

30 maj 2013 13:00

Frölunda HC och svenska mästarna Skellefteå AIK kommer att mötas i en Elitseriematch, utomhus på Gamla Ullevi, lördagen den 14 december kl 16:00.


Matchen, som kommer att marknadsföras som ”Julmatchen”, tillhör omgång 33 i Elitserien, och spelas med befintliga läktare, på Gamla Ullevi. Arenan tar ca 20 000 åskådare i hockeyutförande och målet med matchen är publikrekordet på Gamla Ullevi.

Anderz Larqvist, klubbdirektör Frölunda HC: -Vi vill gärna bjuda Göteborgarna och vår publik på nåt lite extra och 20 000 på ett julskrudat Gamla Ullevi är en julklapp vi hoppas publiken kommer gilla. Inte minst nu också när svenska mästarna Skellefteå står för motståndet.

–Klarar vi målet med 20 000 åskådare så har Frölunda Hockey Club publikrekordet på både Gamla och Nya Ullevi.

Roger Rönnberg, tränare Frölunda Hockey Club:
-Det blir en fantastisk upplevelse på Gamla Ullevi med massor av folk på arenan och nästan mitt i stan.

–Jag har sett bilder från andra utomhusmatcher och minns utematchen i Göteborg och kan verkligen känna att detta blir en härlig och mycket speciell hockeykväll.

Pea Israelsson, klubbdirektör Skellefteå AIK: -Skellefteå AIK har inte spelat en match utomhus i modern tid, så för oss blir det en helt ny och lite annorlunda upplevelse.

–När ishockeyn produktutvecklar kan en utomhusmatch bland annat bidra till att intresset för hockeyn ökar och förhoppningsvis även locka en ny publik. Det vill vi gärna bidra till och ser fram emot matchen i Göteborg.

Jörgen Lindgren, VD Svenska Hockeyligan: - Svenska Hockeyligans utomhusmatch har nästan blivit en svensk klassiker, inte minst lokalt och regionalt och är en väldigt annorlunda och en fantastisk publikupplevelse för alla!

–Nu sluter vi cirkeln i och med att Göteborg och Frölunda för andra gången står som arrangör för en match utomhus. Konceptet kommer vi fortsätta att utveckla och jag ser i en framtid ett årligt återkommande event i stil med detta. Det är viktigt för att utveckla produkten ishockey.

Den 28 december 2009 arrangerade Frölunda HC Rekordmatchen mot Färjestads BK, på Nya Ullevi, inför 31 144 åskådare, vilket då var nytt publikrekord i Europa för en match mellan två klubblag. Frölunda vann med 4-1 efter bland annat tre mål av Fredrik ”Freddan” Pettersson.

Då som nu kommer Frölunda att arrangera ”Julmatchen” i mycket nära samarbete med Sport & Evenemang i Göteborg.

Matchen kommer ingå som en av 28 matcher i Serieplatserna. Serieplatserna släpps på måndag 3 juni.