SM-Final nästa
Publicerad: 2017-03-31
J18
Frölunda J18 vidare till SM-Final efter 3-1 mot uppstickaren Västerås IK

Det var precis som en semifinal ska vara. Det var tajt, målsnålt och stundtals nerverna på utsidan spelarna. För Frölunda J18s del gällde det att snabbt spräcka Västeråskeepern Jesper Wallstedts nolla och även om man hade flera chanser att göra så dröjde det trots allt nästan halva perioden innan Samuel Falemo kunde sätta sitt lag i förarsätet. Efter målet kom Västerås tillbaka och utmanade Frölunda men Ludvig Persson i kassen bjöd på både en och annan kvalitetsräddning och resultatet stod sig perioden ut.

Den andra perioden var precis som den föregående. Det var hög fart och Västerås behöll initiativet i matchen inledningsvis tack vare ett tidigt numerärt överläge men återigen stod Ludde för flera räddningar och framför honom var det uppoffrande spel med både en och två täckta skott. Dock skulle Västerås kvittera till 1-1 sedan man utnyttjat ett något tveksamt agerande av Frölundaförsvaret vilket lämnade Ludde ensam med en Västeråsspelare.

Frölunda tog sedan över spelet igen och satte press och det syntes att nervositeten från period ett hade försvunnit och ett lyckat anfall signerat Linus Nässén innebar 2-1 till indianerna som återigen behöll ledningen perioden ut.

I den tredje perioden var Västerås tvingade att hitta på något och även om spelet svängde rejält i den tredje perioden lyckades man skapa en riktig farlighet efter att man valt att plocka målvakten Wallstedt i slutet av perioden där nog alla i arenan trodde det var kvitterat men återigen stod Frölunda pall och vände snabbt spelet där Joni Ikonen skickade in pucken i den tomma målburen.

Segern innebar att man nu spelar SM-Final imorgon lördag. Pierre Johnsson, tränare Frölunda J18, efter segern: Det såg anspänt ut idag, det var lite smånervöst vilket satte standarden i matchen men skönt med en seger och även om vi vann spelade vi inte på topp utan vi har mycket hockey kvar i oss att kräma ur säger Pierre som även fast han inte var nöjd med hur laget genomförde matchen konstaterade han att man återigen var i SM-Final och det var han nöjd med.

Vem Frölunda får möta avgörs i den andra semifinalen som startar 19:00. Klart är iaf att SM-Finalen startar 12:00 imorgon lördag och sänds på Livearenahockey.com