Noll poäng i helgen
Publicerad: 2018-01-21
J20
Det blev förlust även på söndagen för Frölunda J20 som trots 2-0 ledning till slut föll med 4-3 mot Modo Hockey.

Återigen bjöds vi på en bra hockeymatch där Frölunda J20 öppnade målskyttet genom Jesper Emanuelsson som hittills visat härlig målform med ett eller flera mål i de senaste tre matcherna och även om Modo Hockey hade chanser i den första perioden var det trots detta Frölunda som gick segrande ur första perioden med 1-0 på tavlan.

Frölunda behöll intensiteten från period ett en bit in i period två och man gick snart ifrån till en 2-0 ledning genom Jonatan Lundin-Andersson som högg in returen från Eric Engstrand och visst hade man bud på fler mål men ett par utvisningar efter målet skulle visa sig bli olyckliga för hemmalaget som trots att man klarade av två raka numerära underlägen ändå fick se Modo reducera till 2-1 sekunder efter att Frölunda blivit fulltaliga. I boxplay nummer tre bara minuter efter de två föregående orkade man till slut inte stå emot och Modo kvitterade till 2-2.

Den tredje perioden bjöd på en riktig smakstart sedan Samuel Fagemo satt Frölunda på nytt i förarsätet tack vare ett powerplay efter bara minuten spelad. 3-2 och man skapade sig lite andrum till gästerna som jagade. Modo lyckades dock kvittera på nytt och senare även ta ledningen med 4-3 och trots att Frölunda nu som tvingades jaga gästerna plockade målvakten Ludvig Persson kom man inte närmare utan Modo höll undan och nekade Frölunda poängen på söndagen.

Frölunda får en ny chans till poäng redan nu på onsdag när man gästar IF Malmö Redhawks, ett lag man trivs att spela mot och som likt Frölunda vill spela med fart och finess.

Frölunda HC – Modo Hockey 3-4 (1-0, 1-2, 1-2)
Skott: 39-27 (11-6, 15-6, 13-15)
PIM: 6-10 (0-2, 6-2, 0-6)

1-0 (10:55) | Jesper Emanuelsson (Pontus Andreasson, Philip Ekberg)

2-0 (26:27) | Jonatan Lundin-Andersson (Eric Engstrand)
2-1 (35:00) | Oscar Frestadius (Alexander Popovic)
2-2 (37:11) | Tobias Andersson (Nicolas Müller) PP1

3-2 (41:07) | Samuel Fagemo (Jacob Peterson, Jesper Emanuelsson) PP1
3-3 (45:26) | Linus Pettersson (William Eriksson, Tomislav Lovric)
3-4 (56:40) | Linus Pettersson (Anton Karlström)