Stark vändning bakom tre poäng
Publicerad: 2017-01-24
Tack vare en imponerande vändning lyckades Frölunda HC ta tre poäng mot Karlskrona HK trots tvåmålsunderläge efter den första perioden.

GÖTEBORG | Inledningsperioden i Scandinavium var en historia som inleddes med ett någorlunda piggt Frölunda HC där Carl Grundström tidigt skapade sig ett fritt läge men inte kunde överlista Johan Holmqvist i Karlskrona HK:s målbur. Holmqvist fick inte sättas på prov nämnvärt många gånger under den ganska tighta inledningsperioden, men han stod pall när Simon Hjalmarsson & Casey Wellman kom i en 2-mot-1-situation och den sistnämnde fick avslutsförsöket.

Hemmalaget var det vassare laget inledningsvis, men Karlskrona jämnade ut spelet och gjorde den första perioden till en jämn kamp. Gästerna skulle också ta ledningen när Joel Kellman frispelade Mattias Guter som inte gjorde några misstag utan kunde överlista Dan Bakala och lägga in 1-0-pucken för laget ifrån Blekinge.

Carl Grundström höll sig senare i perioden framme igen och var en ramträff ifrån kvittering, men istället för ett likaresultat i paus skulle Joel Kellman påpassligt hålla sig framme och på volley stänka in en retur till 2-0 med blott fem sekunder kvar utav den första perioden.

FRÖLUNDA VÄXLADE UPP ett par snäpp under inledningen utav den andra perioden och snurrade en del i anfallszonen, men Karlskrona ställde upp tight, spelade stabilt och visade vilket svårmött lag man kan vara.
Mats Rosseli Olsen satte dock igång maskineriet för göteborgarna när han bröt sig in på kassen och tryckte in 1-2 knappt halvvägs in i mittenakten – till följd utav ett par långa anfall.

Överlag fick vi bevittna mer energi ifrån Frölundas håll i den andra perioden och man dominerade akten spelmässigt med mycket speltid i anfallszon. Det var dock svårt att ta sig in på kassen för de där riktigt heta målchanserna mot ett fortsatt tight Karlskrona, och gästerna höll ut för en uddamålsledning till den andra pausvilan.

JOHAN SUNSTRÖM SÅG TILL ATT Frölunda fick den kanonstart på den tredje perioden man ville ha. I numerärt överläge smekte han elegant in ett handlesskott ifrån vänster och 2-2 var ett faktum med endast 27 sekunder spelat utav perioden.

Det blev dessutom än bättre kort därpå!

Med sex minuter spelade utav den tredjeperioden klev än en gång kedjan med Mats Rosseli Olsen, Nicklas Lasu och Sebastian Stålberg fram i rampljuset. Rosseli Olsen fann Stålberg emellan tekningscirklarna, som nöp till direkt och såg pucken slinka in under Holmqvist till 3-2 och Frölunda hade vänt matchen.

Matchen öppnade upp sig och blev rätt underhållande under den tredje perioden och båda lagen satte press mot motståndarkassen. När Karlskrona klev upp desto högre i jakten på en kvittering kom Dan Bakala ut stort och levererade några räddningar som kom att bli matchavgörande.

Nicklas Lasu kunde, i tom kasse, lätta in 4-2 och till synes säkra tre poäng, men Karlskrona reste sig och gjorde att Frölundavinsten ändå stod på kanten och tippade.

Först styrde Joel Kellman elegant in 4-3 i numerärt överläge med 13 sekunder kvar på klockan, och i matchens absolut sista sekund slängdes en puck in mot Bakalas bortre stolpen och så när hittade in via en Karlskronaklubba – men Bakala stod emot med en fin benparad och tre poäng var säkrade.

Nicklas Lasu sammanfattade hans kedjas framgång i C More efter slutsignalen.

– Till att börja med så jobbade vi lika hårt i dag som vi alltid gör och jag tycker att vi fick utdelning på att vi var heta och distinkta på att ta in pucken mot mål. I dag lyckades vi få in några puckar och det är gott för självförtroendet.
Det spreds lite fundersamhet i laget när vi fick den matchstart vi absolut inte ville ha mot Karlskrona, som ju är duktiga och noggranna defensivt. Så ur den aspekten var det en jättedålig start, men vi visade stor trygghet och tog tillbaka matchen på grund utav att vi aldrig släppte det spelsätt vi sagt att vi ska spela.

Redan nu på torsdag kl 19:00 spelar vi nästa match och då gästas vi utav Brynäs IF. Biljetter köper ni via den här länken

Matchstatistik Frölunda HC – Karlskrona HK 4-3 (0-2, 1-0, 3-1) Skott: 32-21 (8-8, 8-5, 15-8)
Utv.min: 2-8 (2-0, 0-6, 0-2)

0-1 (08:11) | Mattias Guter (Joel Kellman, Robin Gartner)
0-2 (19:55) | Joel Kellman (Robin Gartner)

1-2 (27:32) | Mats Rosseli Olsen (Sebastian Stålberg, Nicklas Lasu)

2-2 (40:27) | Johan Sundström (Henrik Tömmernes, Victor Olofsson) PP1
3-2 (46:01) | Sebastian Stålberg (Mats Rosseli Olsen, Nicklas Lasu)
4-2 (58:51) | Nicklas Lasu (Mats Rosseli Olsen, Matt Donovan) ENG
4-3 (59:47) | Joel Kellman (Henrik Nilsson, Alexander Bergström) PP1