Tur-och-retur Luleå
Publicerad: 2017-11-15
FHC
Frölunda flyger norrut för en match i mittens rike.

Frölunda och Luleå har en het närhistoria, men det där om fart och fläkt mot kraft och tyngd stämmer inte riktigt längre.
Luleå tränas numera av Thomas ”Bulan” Berglund och liknar mer Brynäs (förra säsongen) än det lag Frölunda haft så många laddade duster med i CHL-slutspel, CHL-final och SHL-slutspel.
– Vi har spelat två tuffa matcher mot Luleå den här säsongen (en seger till vardera laget) och förväntar oss inget annat den här gången heller. Vi måste hålla minst samma standard som mot Djurgården, men med bättre skärpa, säger Frölundas assisterande tränare Johan Lundskog och analyserar hemmaförlusten (efter straffar) på tisdagskvällen så här:
– Vi tog ett stort steg i rätt riktning och just därför var det surt att förlora. Det vi tar med oss är att vi gjorde jobbet och höll oss inom strukturen i tre perioder och att vi höjde oss spelmässigt i två.
Det enda som saknades egentligen, en trepoängare.
– Självklart hade en vinst gett oss ytterligare ett lyft, säger Johan Lundskog som tycker så här om Frölundas lilla träningsläger under landslagsuppehållet:
– Vi mådde bra av den veckan och kommer stärkta ur den – den gav energi.
Frölunda Indians trupp mot Luleå tas ut efter torsdagsförmiddagens värmning på Campus.

Mittenmötet mellan Frölunda och Luleå direktsänds på Cmore, nedsläpp 19.00.

Peter Pettersson Kymmer