J18: Kungälvs IK nollat
Publicerad: 2016-10-16

Söndagen bjöd på hett derby när Frölunda J18 gästade Kungälvs IK´s dito och precis som på ett riktigt derby blev det målrikt och grinigt där bl.a. två matchstraff delades ut tillsammans med flertalet tvåor. Frölunda vann till slut med 4-0 och säkrade därmed sin nionde raka seger – bäst av alla i J18 Elit

KUNGÄLV - Frölunda kom ut och testade Kungälv flera gånger som stod upp bra i den första periodens inledning men efter åtta minuters spel fick man till slut se Elias Stendahl nypa dit sitt fjärde mål för säsongen när han öppnade målskyttet i matchen.

Philip Ekberg utökade kort därpå till 2-0 och man bibehöll trycket på hemmalaget perioden igenom innan Eric Engstrand tryckte dit sitt andra mål hittills under säsongen som innebar en 3-0 ledning inför den andra perioden.

Kungälv kom sedan ut något bättre men fortfarande var det gästerna Frölunda som styrde och ställde. Detta utnyttjade Arvid Caderoth som höll sig framme och 4-0 var ett faktum. Resultatet höll sig sedan perioden ut.

27-31 i utvisningar

Den tredje perioden förblev mållös men inte händelselös. Det skulle visa sig bli en grinig historia från start till slut där både Frölunda och Kungälv turades om att besöka botbänken. Hela 58 utvisningsminuter utdömdes, 27 för Kungälv och 31 för Frölunda som båda även drabbades av matchstraff för fighting respektive Game Misconduct.

Spelet blev därmed sönderhackat men detta var inget som nämnvärt påverkade Frölunda som trots inga fler gjorda mål tog sin nionde raka seger.

- Det är derby, det är hett och brukar bli ett par matchstraff mot Kungälv. Det är så ett derby ska vara säger Pierre och skrattar.

Om matchen i sin helhet säger Pierre:
- Vi gör en bra match. Vi spelar kontrollerat och håller en bra nivå trots manfall under 60 minuter. Killarna spelar smart och väljer rätt i situationerna som uppstår.

Ni har nio raka vinster, bäst i J18 Elit. Vad är hemligheten?
- Det finns ingen hemlighet utan det är gammal hederligt hårt jobb som gäller varje dag, både på träning och match. Killarna köper det och är noggranna både i gymet och på isen.

Nu väntar ett par dagar med träning inför torsdagens möte med tabelltvåan IF Malmö Redhawk, om det mötet säger Pierre:
- Det är en seriefinal. Malmö är det bästa laget vi mött hittills och de är en riktigt bra motståndare och värdemätare för oss som vi har största respekt för men vi ska spela vårt spel.

Matchen mot Malmö startar kl 19:00 i Frölundaborg och sänds på Livearenahockey.com

Kungälv IK – Frölunda HC 0-4 (0-3, 0-1, 0-0)