Deltagarnas önskemål
Publicerad: 2017-11-30
FHC
I veckan genomförde Frölunda säsongens andra Forum för målvaktstränare.

Tränarna som kom från 13 klubbar i regionen hade även med sig totalt 14 målvakter. Träffen hade fokus på deltagarnas önskemål. De hade på förhand skickat in förslag på saker som skulle bearbetas under kvällen. Kristoffer Martin (målvaktstränare i A-laget), Adam Lundh (målvakts- och fystränare i Akademin) och Jesper Engelin (målvaktstränare i ungdom) ledde kvällen.

Först samlades alla i Frölundaborgs stora entré för lite fika. Adam Lundh tog hand om alla målvakter som genomförde ett lättare fyspass. De var sedan färdiga för att gå på is. Målvaktstränarna hade sedan ett kortare teoripass där olika frågeställningar diskuterades och fokus låg på målvaktens placering och position i målet när puckföraren kommer på kanten. Video visades och diskussionen var i full gång.

Efter detta gick alla ut på isen och målvakterna fick jobba hårt. Främst var det fokus på spelare som kom upp bakom mål för att skjuta och även spelare som åker ”punkt-till-punkt” på kanten, det vill säga rakt fram i banan utan att bryta in mot mål, och sedan skjuter vinkelskott. Målvaktstränarna instruerade, filmade och gav målvakterna feedback hur det såg ut i olika situationer och hur de täckte målet. Kristoffer Martin , Adam Lundh och Jesper Engelin fanns tillhands på isen för att ge målvaktstränarna feedback och komma med goda råd.

Nästa träff blir i januari/februari. Datum spikas när lottningen för juniorserierna efter är klar. Planen är att denna träff kommer handla om det mentala spelet för målvakten.

Peter Pettersson Kymmer