Seger, nu väntar en tredje avgörande
Publicerad: 2018-03-16
J20
Lördagen bjöd på rejäl spänning när Frölunda J20 kvitterade matchserien mot VIK Västerås HK

Då Västerås knep den första av tre åttondelsfinaler i Frölundaborg var Frölunda J20 piskade att vinna när lagen åter möttes på fredagen och vilken match vi bjöds på. Tidigare har Pierre sagt att han inte alls varit nöjd med anfallsspelet då man haft svårigheter att göra mål och redan efter en spelad period i returmötet hade Frölunda gått ifrån till en 2-0 ledning med bud på fler mål.

Men Västerås som är känt för att jobba hårt kom tillbaka och både reducerade och kvitterade till 2-2 inom tre minuter av period två och Frölunda såg för en stund chockade ut av Västerås start. Tidigare hade motståndarna kunnat ta över matchen helt där men Pierre Johnssons grabbar som haft en fantastisk vår där man slutade på en andraplats i fortsättningsserien gav sig aldrig och 2-3 och 2-4 kom genom Samuel Fagemo i numerärt överläge som med sitt andra mål i matchen satte sitt Frölunda på nytt i förarsätet inför fortsättningen. Innan perioden var över lyckades Västerås på nytt reducera till 3-4 och den tredje perioden skulle bjuda på en riktig nerv.

Arvid Söderblom höll många gånger kvar Frölunda J20 kvar i matchen när Västerås gick för kvittering och med mindre än en minut kvar av matchen plockade man målvakten Jesper Wallstedt men Samuel Fagemo som visat härlig anfallslusta matchen igenom fastställde slutresultatet 3-5 och därmed även hattrick.

Målskyttar Frölunda J20: Samuel Fagemo x3, Oliwer Fjellström och Jesper Emanuelsson.

Det var en nöjd men fokuserad Pierre Johnsson som efter matchen summerade såhär: Det var skönt med seger idag. Vi tog med oss vår tredjeperiod från matchen i onsdags och hittade detaljer i vårt spel som fungerade bra idag säger Pierre och utvecklar sitt resonemang: Jag tycker att våra forwards var mer kreativa idag än tidigare och vågar spela vårt spel men det är också en tredje match som väntar och nu gäller det att visa att vi vill detta mer än Västerås. Nu åker vi hem till hotellet och vilar.

På söndag väntar en tredje och direkt avgörande match lagen emellan. Nedsläpp 15:00 och matchen sänds på svenskhockey.tv.