Tufft toppmöte
Publicerad: 2016-10-24

Serieledande Malmö på besök och Frölunda ställer upp ungt och talangfullt i Scandinavium.

SHL erbjuder inga längre återhämtningsperioder och efter Skellefteå i lördags – seger 3-2 – väntar serieledande Malmö Redhawks i Scandinavium i morgon (tisdag).

- Topplaget Malmö på besök, det blir tufft, menar Frölundas assisterande tränare Pär Johansson som beskriver motståndet så här:

- Malmö överbelastar, backcheckar hårt och har ligans bästa power play. Dessutom har laget två förstamålvakter i Oscar Alsenfelt och Christopher Nihlstorp, det blir en svår nöt att knäcka.

Det regerande svenska mästarlaget är nu inte så pjåkigt heller. På andra plats i tabellen och tre raka segrar med en trupp som över tid bara blivit yngre och yngre.

Filip Westerlund (född 99) spelade redan i förra veckan ihop de 100 SHL-minuterna som kvalificerar honom till ett rookie-kontrakt och mot Skellefteå gjorde 16-årige Rasmus Dahlin debut i Frölunda Indians A-lag. Juniorerna Joni Ikonen och Johan Lindbom har också känt på atmosfären i SHL.

Skadebekymmer på backsidan har gjort att Kristoffer Gunnarsson har hämtats hem från IK Oskarshamn.

- Vi hade en ung backbesättning redan mot Skellefteå och löste det, säger Pär Johansson.

Truppen mot Malmö spikas efter morgondagens värmning.

Frölunda möter Malmö i Scandinavium i morgon (tisdag), nedsläpp 19.00 – biljetter till matchen går att köpa via den här länken.

Peter Pettersson Kymmer