Grönlund förlänger
Publicerad: 2021-01-20
FHC
Backen Anders Grönlund kliver in mot Leksand i Scandinavium på torsdagskvällen med ett nysajnat kontrakt.

Ni kan säkert historien. Anders Grönlund harvade runt i stora delar av hockey-Sverige – med utflykter till Danmark och Norge – men aldrig så högt upp i systemet som SHL.
Som 29-åring kom han till Göteborg från Malmö och som 32-åring förlänger han sitt kontrakt med Frölunda.
– Hans historia sticker ut och han har haft en fin utvecklig hos oss. Anders är en uppskattad spelare som är viktig för vårt lag, kommenterar sportchef Fredrik Sjöström kontraktsförlängningen.

Piteå-födde Grönlund har vunnit SM-guld (2019) och två CHL-titlar (2019 och 2020) under sina snart tre säsonger i Frölunda. Med ett nytt kontrakt på fickan blir det två till, åtminstone.
– Kul. Det är här jag vill vara och det är det här jag har kämpat för, säger Anders Grönlund och beskriver steget upp på den allra högsta nivån så här:
– Det blev en nystart i karriären när jag kom till Frölunda och jag tog chansen. Jag känner att jag utvecklas hela tiden och i ett lag som jagar titlar är det viktigt med spelare som vet och köper sin roll och som sprider glädje och energi omkring sig.

Frölunda möter Leksand i Scandinavium på torsdagskvällen och matchen direktsänds i Cmore, 19.00 – streama via den här länken.

Peter Pettersson Kymmer