Storseger
Publicerad: 2018-02-10
J18
Frölunda J18 visade att tisdagens förlust mot Rögle bara var en mindre motgång när man studsade tillbaka på lördagen och slog Örebro med 8-1.

Örebro försökte hänga med Frölunda J18 och dess snabba forwards och även om det efter tio minuter spel fortfarande stod 0-0 kom Frölunda snart att spräcka nollan i matchen genom Måns Krämer som bröt in och avlossade ett skott som letade sig in i nätmaskorna bakom Örebrokeepern Johansson. Tre minuter senare kopplade Frölunda greppet rejält när Ludvig Levinsson utökade till 2-0 och Marcus Engelsen fastställde periodens resultat 3-0 sent i den första perioden.

Frölunda behöll sedan kontrollen även i den andra perioden. Man gjorde återigen tre mål men hade bud på betydligt fler. Örebro försökte komma tillbaka men Hannes Kollén tog hand om varje skott som kom igenom. Målskyttar period 2: Karl Henriksson, Daniel Torgersson och Måns Krämer, hans andra i matchen.

Lucas Raymond utökade i den tredje perioden till 7-0 men ett misstag i numerärt överläge gav Örebro chansen att reducera till 7-1 vilket man även gjorde men föga hjälpte det. Frölunda som var för tunga gjorde ytterligare ett mål innan perioden och matchen var över genom Marcus Engelsen som med sitt andra mål för dagen fastställde slutresultatet 8-1.

Serieledare igen!
Frölunda J18 återtog i samband med segern även serieledningen men nu gäller det att ladda om till imorgon när tabelltvåan Linköping HC gästar Frölundaborg. Endast ett poäng skiljer lagen åt så visst är det en minst sagt viktig match. Söndagens match startar 16:00 och sänds på Svenskhockey.tv.