J20: Straffseger mot Rögle BK
Publicerad: 2016-10-09

Det blev seger även i helgens andra match när Frölunda gästade Rögle BK. Man visade styrka när man vände ett 1-3 underläge till seger 6-5 efter straffavgörande.

Frölunda fick sämsta tänkbara starten på matchen sedan ett självmål ställt till det för ett Frölunda som inlett matchen riktigt bra men man studsade snart tillbaka både en och två gånger innan halva matchen var spelad samt vände 1-3 till 5-3 efter två spelade perioder där flera i laget klev fram och stod för starka prestationer.

Kalle Miketinac avgör på straffar

5-4 målet kom till genom en miss i kommunikationen mellan en Frölundaback och dennes målvakt vilket Rögle utnyttjade. Att RBK sedan kvitterade till 5-5 och tog matchen till övertid och straffar verkade inte påverka särskilt mycket för väl där sköt Kalle Miketinac det avgörande målet och bonuspoängen till Frölunda vilket innebar fem av sex poäng efter helgens roadtrip.

Johan Benker om matchen: - Så fort vi inte tävlar så smäller det bakåt och de gör två snabba i andra perioden för att vi inte är påkopplade. Är vi påkopplade äger vi matchen.

- Rögle lastade på i stort sett det bästa de hade men vår prestation trots ett fåtal misstag var bra idag, surt bara att vi inte fick med oss alla tre poäng för det tycker jag att vi förtjänat säger Johan.

Nu väntar en helg med motstånd i form av Örebro lördag och Färjestad söndag. Två på papperet tuffa matcher och det är något Johan ser fram emot: - Vi måste jobba lika hårt som vi gjort nu i helgen, då kommer utdelningen. Vi ska spela slutspelshockey säger Johan avslutningsvis

Rögle BK – Frölunda HC 5-6 (1-1, 2-4, 2-0, 0-0, 0-1)