”Självklart ett lyft”
Publicerad: 2017-03-26
SHL
Kvartsfinalserien mot Skellefteå är reducerad och Rasmus Dahlins solomål rullas fortfarande varm i sociala medier.

Ja, vi börjar väl där, med Rasmus Dahlins förlösande 1-0 i lördagskväll – ett så briljant solonummer att 16-åringen fick stående ovationer av ett hänfört Scandinavium.
”Rasmus är en gudabenådad spelare offensivt och med puck. Han bryter mönstret, men ibland blir det fel och det gäller det att ha tålamod och våga. Och om vi skulle lyssna på dem som tycker att vi inte skall spela honom efter misstag skulle vi ju aldrig få se ett sådant mål, det är viktigt att komma ihåg”, säger Frölundas assisterande tränare Pär Johansson som har de här funderingarna kring en reducerad kvartsfinal, 2-3, och ännu en måste-vinna-match i Skellefteå i morgon kväll (19.00):
”Vi åker upp för att vinna och dom vet att vi är starka hemma, så ser förutsättningarna ut. För att göra det måste vi fortsätta matcha dom i jobbet, som vi gjorde senast. Vi behöver fortfarande vinna fyra matcher”
Frölunda-målvakten Johan Gustafsson spär på med ytterligare en ingrediens: ”Självklart lyfter man efter en seger och det tar vi med oss upp”.

Ett näst intill intakt Frölunda Indians hade frivillig träning på söndagsförmiddagen och laget som åker med till Skellefteå tas ut efter morgondagens värmning.

Kvartsfinal sex mellan Frölunda och Skellefteå i Skellefteå Kraft arena direktsänds i Cmore på måndagskvällen, nedsläpp 19.00.

Peter Pettersson Kymmer