Andra raka segern
Publicerad: 2016-08-14

Två mål av Grundström mot Norge.

På Lionshov i Skee spelades på söndagen säsongens andra match och Frölunda HC följde upp fredagens möte med Färjestad BK (vinst med 1-0) genom att besegra Norges landslag med 3-1. Precis som i fredags noterades endast nyförvärv i målprotokollet, där Carl Grundström toppade med två baljor.

Frölunda satte högsta fart från första nedsläpp och gav Norge en hård nöt att knäcka redan från start.

Den energiska starten gav resultat omgående när Jonathan Sigalet, på volley, slog in matchens första mål redan efter tre dryga minuter, läckert framspelad utav Casey Wellman.

Norge hade mycket svårt att stoppa Frölundas anfall under den första perioden och stundtals kunde Frölunda rada upp långa anfall med mängder utav skott där den norske målmannen Henrik Haukeland fick slita ordentligt – och gjorde det bra när han räddade 17 utav de 18 registrerade skotten på mål i matchens första period.

Norge spelade upp sig i den andra perioden och lyckades med det man inte gjorde i den första perioden – att sänka tempot och stänga ned Frölundas offensiv. Det var först halvvägs in i perioden som Frölunda kunde koppla ett litet grepp om perioden och skapa längre anfall, men i en annars ganska medioker period ifrån de regerande svenska mästarna skulle utdelningen bli noll för deras del.

Istället kunde Norge ställa om efter ett Frölundanfall, kontra och genom Magnus Brekke Henriksens första mål i den norska landslagströjan kvittera tillställningen till 1-1 – efter framspelning utav NHL-spelaren Mats Zuccarello.

Den tredje perioden var under långa stunder lite av ett ställningskrig mellan två lag som försökte och försökte men hade svårt att komma till riktigt klara chanser.

Frölunda såg aningen skarpare ut jämfört med hur man såg ut i den andra perioden och inte minst var det många utav nyförvärven som skapade momentum och ville visa upp sig – och som de gjorde just det.

Wellman gjorde enda målet i matchen mot Färjestad, Sigalet gjorde det första i dag och när den sistnämnde, med knappt halva utav den tredje perioden spelad, dumpade in pucken mot den norske målmannen kunde ett annat nyförvärv i Carl Grundström hugga på returen och raka in pucken till en 2-1-ledning.

Det vaskades fram ett par bra lägen i matchen där bland annat Zuccarello – ihop med Jörgen Karterud – var nära att kvittera vid ett par tillfällen. Artturi Lehkonen hann i den tredje perioden också pricka målramen för tredje gången i matchen, men det var först med två sekunder kvar utav matchen som nästa, och matchens sista, mål skedde då Grundström lyfte in en puck i tom kasse och noterades för sitt andra mål i matchen.

- Även om det är precis i begynnelsen utav säsongen så var det ju såklart otroligt kul att få göra mina första mål i Frölundatröjan, konstaterade Carl Grundström efter matchen.

Carl, eller ”Grusse” som han kallas inom laget, påstår själv att han har en spelstil som passar bra in i Frölundas spelsystem och han hyllar lagets form under försäsongen.

- Laget ser riktigt spännande ut, får jag säga. Vi alla är vältränare, det går fort under skridskorna och det känns riktigt lovande inför hösten.

Huvudtränare Roger Rönnberg var även han nöjd med helgens två matcher:

- Stundals såg spelet jättebra ut, arbetsinsatsen också. Jobbet och strukturen utan puck har sett mycket bra ut och dessutom har målvaktsspelet sett utmärkt ut där ju Johan (Gustafsson) höll nollan i går och Dan Bakala räddar oss stundtals i dagens match”.

Härnäst för Frölunda HC väntar gruppspelet i Champions Hockey League där man inleder med två bortamatcher;

19 aug (kl 19:30) vs Grizzlys Wolfsburg
21 aug (kl 17:00) vs Dynamo Pardubice.

Frölunda HC – Norge 3-1 (1-0, 0-1, 2-0)
Skott: 41-23 (18-4, 15-9, 8-10)
Utv.min: 10-10 (2-4, 2-4, 6-2)

1-0 (3:04) | Jonathan Sigalet (Casey Wellman)

1-1 (35:28) | Magnus Brekke Henriksen (Mats Zuccarello, Henrik Ødegaard)

2-1 (48:40) | Carl Grundström (Jonathan Sigalet)
2-1 (59:58) | Carl Grundström (Johan Sundström)