Hugg på andraplatsen
Publicerad: 2018-03-07
SHL
Kvartsfinalplatsen är redan säkrad och med två matcher kvar av SHL vill Frölunda Indians klättra ytterligare i tabellen.

Segern, 2-1, och tre sköna poäng mot Växjö i tisdags säkrade kvartsfinalplatsen och med bara två matcher kvar att spela av SHL finns plötsligt en möjlighet att bli tvåa i serien. Det är sex poäng kvar att spela om och bara två poäng upp till Djurgården.
"Klart vi vill bli tvåa. Vi vill sluta så högt upp i tabellen som möjligt och skapa oss så bra förutsättningar som möjligt inför slutspelet”, säger Frölundas assisterande tränare Pär Johansson.

På torsdagen sätter sig Frölunda på bussen ner till Blekinge och ett möte med Karlskrona som på papperet ser ut så här: ett lag med mycket att spela för (Frölunda) mot ett redan avhängt bottengäng.
”Så skulle man kunna se det. Men jag tror att Karlskrona väldigt gärna vill sätta sitt spel inför det stundande kvalet och det är ett komplicerat lag att möta”, förvarnar Johansson.
Hur skall Frölunda hantera det?
”Med mycket fart och så måste vi vända spelet snabbt”.

I tisdagens match utgick målvakten Johan Mattsson på grund av skada och Johan Gustafsson in i stället. Frågan är hur Frölunda hade agerat om också Gustafsson hade blivit tvungen att lämna rinken.
”Då tror jag vi hade satt in Jesper Emanuelsson, han gör ju långa byten ändå”, förklarar Pär Johansson.

Frölundas trupp mot Karlskrona tas ut efter torsdagsmorgonens värmning – Cmore direktsänder matchen, nedsläpp 19.00.

Hör vad Roger Rönnberg har att säga om Johan Mattssons status på Frölundas Facebooksida.

Peter Pettersson Kymmer