• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Den tänkande målvakten

7 februari 2018 09:00
FHC

I måndags genomfördes säsongens tredje Forum för målvaktstränare med 31 tränare från 12 av regionens klubbar.


Träffen hade fokus på den tänkande målvakten. John Jansson (psykologisk coach i Frölunda) höll i kvällen tillsammans med Kristoffer Martin (målvaktstränare i A-laget) och Adam Lundh (målvakts- och fystränare i akademin).

Göran Pegenius hälsade alla välkomna och inledde kvällen med kort information om det regionala utvecklingsarbete Frölunda gör där dessa träffar ingår.
Därefter pratade John Jansson i termer av hur målvakten kan träna sitt arbetsminne. En del i detta är fokusering. Varje sekund får man miljontals med stimuli att ta ställning till. Det är därför viktigt att träna på att kunna fokusera på rätt saker. Nyckeln är att stimuli måste vara intressant.
En annan viktig del är uppmärksamhet. Erfarenhet ger bättre uppmärksamhet. En erfaren målvakt kan till exempel se mer på skyttens klubba istället för den oerfarna målvakten som istället betraktar pucken. Målvakten får träna på att få in mer i blickfånget utan att flytta blicken. Lära sig att identifiera hoten och samtidigt hantera yttre störningar. Det är då viktigt att träna på att vara ”här och nu” vilket man kan göra med till exempel Life Kinetic.

Kristoffer Martin avslutade med att visa ett betygsystem som används med målvakter i A-lag och Academy. Det grundar sig på att målvakten själv får bedöma sina räddningar och insläppta mål. Erfarenheten är att detta varit mycket framgångsrikt och ett bra verktyg för att prata prestation istället för resultat med målvakten.

Vi siktar på att återkomma med målvaktsfrågor även kommande säsong.