J20: Bra start på roadtripen
Publicerad: 2016-11-18

Det blev seger med 6-2 i det första av helgens två möten mot Karlskrona HK. Frölunda inledde något sömnigt men visade sedan att man hade mer att ge och successivt tog över både spelmässigt och resultatmässigt.

Karlskrona – Den första perioden var väl inget man ringer hem om. Det var stundtals händelsefattigt och sömning. Frölundas chans skulle dock komma i samband med en utvisning för hemmalaget Karlskrona och väl där kom öppningen Frölunda sökte. Endast sekunder efter att Karlskrona blivit fulltaliga höll sig Johan Lindholm framme och med sitt första mål för kvällen satte han Frölunda i förarsätet inför fortsättningen.

Frölunda trampade igång efter 0-1 målet och såg till att behålla både kontroll och press på hemmalaget och knappa minuten senare stod det 0-2 till Frölunda när Jesper Emanuelsson sköt sitt första mål för säsongen i J20.

Ytterligare växlar

Frölunda visade sedan att man hade ytterligare växlar att sätta in och snart stod det både 0-3 och 0-4 på tavlan innan Karlskrona för en stund studsade tillbaka och lyckades reducera till 1-4 men närmare än så kom inte Karlskrona och Frölunda gick till pausvila med 1-4. Målskyttar den andra perioden: Jakob Olsson och Jakob Heljemo som sköt sitt första mål i J20 dressen.

Fjellström, Dahlin och Lindholm i härligt samspel.

Den tredje perioden blev inte bara målrik utan även grinig. Redan efter två minuters spel drabbades Karlskrona av matchens första matchstraff vilket gav Frölunda fem minuters powerplay och där var man skoningslösa. Oliwer Fjellström tog in pucken i anfallszon och släppte sedan upp den till Rasmus Dahlin som gick på mål och snyggt lade över pucken till Lindholm som lade in 1-5 pucken i öppen kasse.

1-6 kom sedan även det i powerplay genom Linus Söderberg-Stridh och även om Karlskrona kom tillbaka ytterligare en gång i samband med ett misstag i Frölundaförsvaret som innebar 2-6 samt en grinig avslutning där båda lagen drabbades av varsitt matchstraff lyckades blekingelaget inte komma närmare utan Frölunda inkasserade helgens första seger av tre möjliga varav ytterligare en chans kommer redan imorgon kl 13:00 när man möter Karlskrona igen.

Som vanligt sänds matchen på Livearenahockey.com

Matchstatistik
Karlskrona HK – Frölunda HC 2-6 (0-2, 1-2, 1-2)
Skott:
20-33 (12-10, 2-14, 6-9)
Utv.min: 64-29 (2-0, 6-0, 56-29)

Period 1
0-1 (16:44) | Johan Lindholm (Philip Ekberg, Filip Westerlund)
0-2 (17:34) | Jesper Emanuelsson (Arvid Söderblom)

Period 2
0-3 (27:11) | Jakob Olsson (Rasmus Dahlin, Måns Carlsson)
0-4 (33:55) | Jakob Heljemo (Joshua Berger)
1-4 (35:07) | Hugo Bäckman-Ulmgren (Tomas Vildumetz)

Period 3
1-5 (47:24) | Johan Lindholm (Rasmus Dahlin, Oliwer Fjellström) PP1
1-6 (49:28) | Linus Söderberg-Stridh (Marcus Christensson, Jesper Emanuelsson) PP1
2-6 (52:35) | André Nordstrand