”Vi spelar på lördag”
Publicerad: 2018-03-27
SHL
Frölunda Indians är i underläge, 2-3, i serien, men har vänt kvartsfinaler förut – minns Skellefteå förra säsongen och Luleå 2015.

Förutsättningarna var enkla inför kvart fem i Scandinavium – ett av lagen skulle få möjligheten att avgöra den knallhårda serien i Malmö arena på torsdag.
Och det var bortalaget som fick matchbollen i sin hand efter en olycklig knapp minut i slutet av den första perioden. 0-1 blev 0-2 inom loppet 53 sekunder och ordentlig uppförsbacke för Frölunda Indians som så långt dominerat händelserna på banan och fortsatte att göra det matchen ut.
”Vi känns som det starkare laget och det är vi som driver spelet”, säger en besviken Christoffer Ehn.

Trots ett tydligt spelövertag lyckades Frölunda inte trycka in någon puck bakom Jonas Gunnarsson, istället två Malmö-mål i tom hemmabur i slutet av matchen - 0-4 på jumbotronen och 2-3-underläge i matcher.
För att vända kvartsfinalserien måste Frölunda vinna borta mot Malmö på torsdag och en sjunde och avgörande match i Scandinavium på påskafton (15.15).
”Vi måste få hål på dom och bli desperatare framför mål”, analyserar Christoffer Ehn som har de här funderingarna inför fortsättningen av veckan:
”Vi känner oss lugna och trygga i vårt spel och känner att vi kommer att få utdelning till slut och vi spelar i Scandinavium igen på lördag.”

Bara som en påminnelse och måhända tröst: Frölunda har vänt två 1-3-underlägen i kvartsfinal de senaste säsongerna – 2015 mot Luleå och 2017 mot Skellefteå.

Frölundas lag
Målvakt
Johan Gustafsson (Johan Mattsson).
Backar
Rasmus Dahlin, Adam Almqvist.
Jonathan Sigalet, John Nyberg.
Mattias Nörstebö, Matt Donovan.
Kristoffer Gunnarsson.
Forwards
Simon Hjalmarsson, Joel Lundqvist, Ryan Lasch.
Victor Olofsson, Jan Mursak, Carl Grundström.
Sebastian Stålberg, Pathrik Westerholm, Ponthus Westerholm.
Mats Rosseli Olsen, Christoffer Ehn, Max Friberg.
Pontus Widerström.

Peter Pettersson Kymmer