• Huvudsponsorer

Tor 24 Nov (1 match)
Lör 26 Nov (1 match)
Fre 02 Dec (1 match)
Lör 03 Dec (1 match)
Tor 08 Dec (1 match)
Lör 10 Dec (1 match)
Tis 20 Dec (1 match)
Mån 26 Dec (1 match)
Ons 28 Dec (1 match)
Fre 30 Dec (1 match)
Tis 03 Jan (1 match)
Fre 06 Jan (1 match)
Lör 07 Jan (1 match)
Tor 12 Jan (1 match)
Tor 19 Jan (1 match)
Tis 24 Jan (1 match)
Tor 26 Jan (1 match)
Lör 28 Jan (1 match)
Tor 02 Feb (1 match)
Sön 05 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Tor 16 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Ons 22 Feb (1 match)
Fre 24 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Tis 28 Feb (1 match)
Tor 02 Mar (1 match)

J18: Stabil helg och sex nya poäng

27 januari 2013 18:06

Frölundas andra tripp till huvudstadsregionen slutade lite bättre än första gången. Förra resan kom lagets enda förlust i serien, mot AIK, nu besegrade de yngsta juniorerna Linköping med 3-1 och Södertälje med 4-2. Men det som imponerar mest är försvaret. På åtta matcher i J18 Allsvenskan Södra har Frölunda bara släppt in nio mål.


–Det är många ingredienser som är bra, inte minst våra målvakter, Hugo Fagerblom och Zackarias Skog. Båda målvakterna gjorde bra insatser i helgen, säger Björn Liljander.

Många gånger är åskådarna bortskämda med mycket mål när Frölunda J18 spelar. Men de senaste omgångarna har i stället präglats av mycket stabilt försvarsspel och effektivitet när chanserna har dykt upp. Och eftersom målvakterna är allt annan än generösa räcker det med tre mål framåt för att vinna.

–Matchen mot Linköping var väldigt tät och tajt. Linköping är ett väldigt bra lag och det är små marginaler de flesta gånger som vi möts. Jag tycker att vi var mer konsekventa och hade tålamod att hålla fast vid vår spelidé i 60 minuter. Vi maler på och sätter press högt upp i banan när vi inte har pucken och när vi har kontroll, vårdar vi pucken så mycket som möjligt. Det är helt klart att vi har nått en ny mognad i vårt spel, säger Björn.

Och i tålamodet ligger en tro på det egna systemet och ett självförtroende där spelarna vet att en match är tre perioder och att det är svårt att stå emot den press som Frölunda sätter.

–Vi spelar ett aggressivt försvarsspel väldigt högt upp, en förfinad typ av ”anfall är bästa försvar”. Vi vill ta tillbaka pucken så högt som möjligt och gå till anfall på nytt, säger Björn.

Dessa ingredienser fanns det gott om i matchen mot Södertälje. Hemmalaget tog ledningen efter drygt tre minuter men Frölunda spelade som vanligt och när perioden var slut hade Frölunda vänt till 1-3. Laget gjorde också 1-4 ungefär halvvägs in i den andra perioden, men sedan slappnade man av lite grann.

–Vi släpper in 2-4 men konsekvensen av målet blir att vi nästan blir lite för ivriga i att flytta fram spelet och blottar oss bakåt men inställningen i alla matcher är att det är vi som ska gå för nästa mål. Det stabiliserades i den tredje perioden, där vi spelar av matchen på ett riktigt bra sätt. Vi höll pucken inom laget och tillät aldrig Södertälje att gå några riktiga chanser att komma nära. Totalt sett har vi haft en riktigt bra helg, god hotellfrukost, bra genomförda matcher och sex poäng. Nu laddar vi om för match mot Rögle i Ängelholm på torsdag. Därefter är det ytterligare bortamatch, på lördag mot HV71, innan det är dags för landslagsuppehåll.