• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

J18: Stabil helg och sex nya poäng

27 januari 2013 18:06

Frölundas andra tripp till huvudstadsregionen slutade lite bättre än första gången. Förra resan kom lagets enda förlust i serien, mot AIK, nu besegrade de yngsta juniorerna Linköping med 3-1 och Södertälje med 4-2. Men det som imponerar mest är försvaret. På åtta matcher i J18 Allsvenskan Södra har Frölunda bara släppt in nio mål.


–Det är många ingredienser som är bra, inte minst våra målvakter, Hugo Fagerblom och Zackarias Skog. Båda målvakterna gjorde bra insatser i helgen, säger Björn Liljander.

Många gånger är åskådarna bortskämda med mycket mål när Frölunda J18 spelar. Men de senaste omgångarna har i stället präglats av mycket stabilt försvarsspel och effektivitet när chanserna har dykt upp. Och eftersom målvakterna är allt annan än generösa räcker det med tre mål framåt för att vinna.

–Matchen mot Linköping var väldigt tät och tajt. Linköping är ett väldigt bra lag och det är små marginaler de flesta gånger som vi möts. Jag tycker att vi var mer konsekventa och hade tålamod att hålla fast vid vår spelidé i 60 minuter. Vi maler på och sätter press högt upp i banan när vi inte har pucken och när vi har kontroll, vårdar vi pucken så mycket som möjligt. Det är helt klart att vi har nått en ny mognad i vårt spel, säger Björn.

Och i tålamodet ligger en tro på det egna systemet och ett självförtroende där spelarna vet att en match är tre perioder och att det är svårt att stå emot den press som Frölunda sätter.

–Vi spelar ett aggressivt försvarsspel väldigt högt upp, en förfinad typ av ”anfall är bästa försvar”. Vi vill ta tillbaka pucken så högt som möjligt och gå till anfall på nytt, säger Björn.

Dessa ingredienser fanns det gott om i matchen mot Södertälje. Hemmalaget tog ledningen efter drygt tre minuter men Frölunda spelade som vanligt och när perioden var slut hade Frölunda vänt till 1-3. Laget gjorde också 1-4 ungefär halvvägs in i den andra perioden, men sedan slappnade man av lite grann.

–Vi släpper in 2-4 men konsekvensen av målet blir att vi nästan blir lite för ivriga i att flytta fram spelet och blottar oss bakåt men inställningen i alla matcher är att det är vi som ska gå för nästa mål. Det stabiliserades i den tredje perioden, där vi spelar av matchen på ett riktigt bra sätt. Vi höll pucken inom laget och tillät aldrig Södertälje att gå några riktiga chanser att komma nära. Totalt sett har vi haft en riktigt bra helg, god hotellfrukost, bra genomförda matcher och sex poäng. Nu laddar vi om för match mot Rögle i Ängelholm på torsdag. Därefter är det ytterligare bortamatch, på lördag mot HV71, innan det är dags för landslagsuppehåll.