• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

”Det är bara att köra på”

28 januari 2013 15:00

Frölunda går in på upploppet inför nästa landslagsinnehåll med dubbelmöte mot Modo och bortamatch mot HV71. Första destination är Örnsköldsvik och Frölunda åker till mötet mot Modo med en lång svit av poänggivande matcher. Och med goda resultat i de resterande matcherna kan Frölunda kliva förbi Modo i tabellen.


Christian Lechtaler beskriver Elitserien som ett maratonlopp, och i så fall är det snart dags för det sista depåstoppet. Därefter väntar upploppet. Och den senaste tiden har Frölunda visat god kondition och bit för bit närmat sig de framförvarande. Efter söndagens vila stod det ett rejält träningspass på måndagens meny, i morgon är det värmning på hemmaplan och sedan transport till Örnsköldsvik.

–Vi körde rejält eftersom vi var lediga i söndags, det gäller att väcka kropparna till liv igen. Vi har en ny tuff vecka framför oss och som jag ser det har vi allt att vinna. Det är bara att köra på och behålla aggressiviteten över minst 60 minuter. Alla lag är bra och det märks ju att det är jämna matcher hela tiden. Det vi har sett i de senaste matcherna är att det är viktigt att vi håller oss på banan, säger Christian Lechtaler.

Den senaste matchen mot Färjestad visade med eftertryck hur viktigt det är med boxplay och powerplay. Alla tre målen kom i powerplay. I matchen mot Brynäs var det också powerplay som såg till att Brynäs kunde göra mål. Utvisningarna spelar med andra ord en allt viktigare roll när serien går in på upploppet.

–Vi har sett att det är en viktig detalj och det gäller inte minst mot Modo. De har en del individuellt skickliga spelare så vi måste spela med huvudet och ha fullt manskap på isen. Och för att vinna jämna matcher är det viktigt att vinna kamperna framför målen, vi ska sätta press på deras försvar och målvakt, säger Christian Lechtaler.

Men det viktigaste i en serie med så jämna lag är den alltid förekommande lägsta-nivån. Oavsett skicklighet finns det alltid möjlighet att jobba så hårt man kan, i match efter match, byte efter byte. Frölunda har haft en lång serie matcher där laget spelat både bra och mindre bra men framför allt har de hela tiden arbetat stenhårt. Möjligen har tränarnas ord sjunkit in, att leva i nuet och göra klart varje situation innan det är dags att gå vidare:

–Jag tycker vi har haft matcher där vi spelat bra men förlorat och matcher där vi spelat mindre bra men vunnit. Det viktigaste, som jag har sagt tidigare, är att vi fokuserar på den kommande uppgiften och ser till att eliminera allt som är runtomkring. Vårt fokus för tillfället är att ta tre poäng mot Modo på bortaplan. Sedan går vi vidare till nästa uppgift.