Seger *2 i första matchen för säsongen
Publicerad: 2017-08-10
Academy
Både Frölunda J20 och J18 vann sina första matcher för säsongen när Färjestad BK gästade Frölundaborg och Slottskogsrinken med 5-3 respektive 6-5.

Det märktes att det var den första matchen för säsongen i Frölundaborg där J20 tog emot Färjestads dito. Det slarvades lite med pass, luckkontrollen fanns inte riktigt där och man såg stundtals nervösa ut vilket Färjestad utnyttjade som snart gick ifrån till 2-0. Dock lyckades Frölunda genom Elias Stendahl skapa känning i slutminuten när han reducerade till 1-2 vilket var början på vändningen.

Frölunda skapade omgående lägen i den andra perioden och snart stod det både 2-2 och 3-2 innan Färjestad kontrade tillbaka och 3-3 innan Frölunda till slut gick ifrån till både 4-3 och 5-3 där Pontus Andreasson noterades för båda mål och det sista gjordes i öppen målbur.

Även om det inte går att dra så höga växlar av säsongens första match så finns det väldigt goda tendenser i laget och det är något Pierre Johnsson som vunnit sin första match som huvudtränare för Frölunda J20 håller med om.

Det är riktigt kul att det är igång igen med matcher för det är ju trots allt det vi tränar för säger Pierre som fortsätter; Jag tycker vi inte alls kom upp i standard i den första perioden där vi spelar omständigt, skvätter puckar runt oss och har dåligt självförtroende. I den andra och tredje gör vi tvärtom, vi spelar som vi ska med fart i spelet och en vilja att attackera så på det stora hela är jag nöjd, det är ju trots allt första matchen för säsongen säger Pierre.

Ni möter Helsingfors IFK nästa vecka i ett dubbelmöte torsdag och fredag.
Ja det ska bli riktigt kul. Finnarna spelar ett rakare och snabbare spel så det kommer bli tufft för oss men samtidigt nyttigt och något som vi ska dra nytta av för det kommer se ut så mot flera lag i serien i år.

Matcherna mot Helsingfors IFK spelas i Frölundaborg på torsdag den 17 augusti kl 18:00 samt fredag den 18 augusti kl 13:30.

Christian Wahlgren