Publicerad: 2016-10-20

Carl Grundström med karriärens första hattrick när Leksand besegrades med 5-1

GÖTEBORG | Det var från båda håll en ganska uddlös förstaperiod mellan Frölunda HC och Leksands IF där gästerna från Dalarna möjligtvis var det något hetare laget offensivt.

Frölunda fick ganska tidigt ett numerärt överläge och kunde ta lite kommando över tillställningen, men det var inte mer än vid ett par tillfällen som man på riktigt kunde utmana Leksandsmålvakten Atte Engren.

Med drygt fyra minuter kvar utav den första perioden tillkom det ändå ett mål, och ansvarig för det var en kille som skulle visa sig bli huvudfigur för den här matchen.

Carl Grundström snappade upp en puck i anfallszon, smet in mot målet och pricksköt in 1-0 bakom Atte Engren med 15:56 spelat utav den första perioden. Det var också resultatet efter den första perioden, som var någorlunda jämn.

ISLOSSNING

Tidigt i den andra perioden slog Grundström till igen, redan efter 1:24 spelat. Han stod ivägen för Filip Westerlunds skott, tog själv pucken och vände runt innan han lyfte in en backhand till 2-0 – vad som var Grundströms andra mål i matchen.

Just Westerlund noterades inte bara för sin första SHL-poäng i och med assisten på det målet, utan i den här matchen nådde han också 100 spelade minuter i SHL, vilket per automatik innebär ett rookiekontrakt.

Efter Grundströms 2-0-mål rasslade det sedan till ordentligt bakom Engren i Leksandsmålet.

Sebastian Stålberg tog först vara på en retur och rakade in 3-0 i numerärt överläge. Sedan var det dags för Grundström igen, som snappade upp en puck i tekningscirkeln, elegant tog sig igenom två Leksandsspelare och rundade Engren innan han bara hade att lägga in pucken till 4-0, och vad som skulle bli Grundströms tredje mål i matchen.

Innan perioden var över skulle Christoffer Ehn mycket vackert raka in en backhand till 5-0 och precis som Grundström noteras för mål i andra raka matchen.

I pausen inför period 3 kommenterade huvudtränare Roger Rönnberg den andra perioden:

- Jättebra effektivitet i andra perioden. Carl Grundström leder oss och visar vilken stjärna han är på väg att bli.

DET SKULLE I DEN TREDJE PERIODEN krävas ett matchstraff på Oscar Engsund (knätackling) för att Leksand skulle etablera tryck nog att få in en reducering. Det var i det fem minuter långa powerplayets slutskede som Markus Lauridsen kunde spräcka Dan Bakalas nolla genom att sprätta in reduceringen som innebar 5-1.

Mycket mer innehöll inte den tredje perioden, men Frölunda höll undan och kunde säkra andra raka segern som grundlades utav Carl Grundström – som välförtjänt också blev utsedd till matchens lirare.

Efter slutsignalen kommenterade Carl själv matchen så här i C More:

- Det var mycket som var bra i dag, åtminstone i de sista två perioderna. Det var mitt första hattrick i SHL, så det känns riktigt bra och det var kul att spela idag, säger han med ett leende.

Det var ett ganska sargat leende efter ett möte med en klubba i mittenakten.

- Två tänder sprack där. Det gör lite ont just nu men det är bara att sy så löser det sig. Det tillhör sporten och det är smällar man får ta, avslutar Carl som säkert tar tandproblemen med en nypa salt efter dagens match.

Vi spelar nästa match på lördag. Då beger vi oss norrut för att gästa Skellefteå AIK i Skellefteå Kraft Arena. Matchen börjar kl 16:00 och sänds i C More Sport (samt Live 3).

Frölunda HC – Leksands IF 5-1 (1-0, 4-0, 0-1)