• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

Tungt i Örnsköldsvik

29 januari 2013 22:56

Frölunda föll tungt i Örnsköldsvik efter en start där laget släppte mål i powerplay och sedan hamnade i underläge med 2-0 innan det hade gått sju minuter. När Modo sedan gjorde 4-0 med bara två sekunder kvar av den andra perioden blev uppförsbacken alltför tung för Frölunda som föll med 6-1.


Frölunda blev lite tagna på sängen av Modos intensiva matchstart och hade svårt att hänga med i början. Det som skulle bli tillfället att komma tillbaka blev i stället en kalldusch. Frölunda fick spela powerplay, och Modo gjorde mål.

Första målet kom efter 4:21 och redan mindre än två och en halv minut senare var det dags igen. Frölunda missade markering framför eget mål efter att Linus Fernström hade räddat det första läget. Modo hade ett ganska klart spelövertag även om Frölunda repade mod och flyttade upp spelet ju längre perioden led. Men de riktigt farliga chanserna lyste med sin frånvaro.

–Vi är inte riktigt med, vi spelar med huvudet under armen. Vi måste in och vinna närkamper så att vi kommer in i matchen och får bättre fart, sade Per-Johan Axelsson till C More Live efter den första perioden.

Och om uppförsbacken var brant efter den första perioden, blev det inte bättre i början av den andra perioden. Det dröjde drygt tre minuter, så kom 3-0 för Modo. Frölunda försökte repa mod och hade en del lägen men en dag när inte allt stämmer är det svårt att mobilsera mental kraft. Frölunda fick chansen att spela powerplay efter 8:20 men drog på sig en utvisning efter bara 35 sekunder i powerplay.

Frölunda försökte forcera men drabbades av ytterligare utvisningar och med bara två sekunder kvar av den andra perioden gjorde Modo 4-0, i poweprlay. Ett olyckligt byte gjorde att Modo fick komma i en spelvändning.

–Det är ingen höjdare direkt, vi kan mycket bättre. Men det är ganska typiskt för matchen att de får göra 4-0 när vi är inne i ett byte i boxplay. Men mycket kan hända i ishockey, ett tidigt mål kan göra att vi kommer in i det, sade Fabian Brunnström till C More Live efter 40 minuter.

Och möjligen kunde det ha kommit ett allvarligt försök till vändning om Dick Axelsson hade gjort mål på sitt friläge, men målvakten räddade. Som brukligt, när ett lag leder stort, var det ganska mycket stiltje och Magnus Kahnbergs reducering i powerplay, 13:52, kom för sent för att det skulle finnas tid för att vända.

Modo gjorde 5-1 och 6-1 och Frölunda får ta nya tag på torsdag i Jönköping. Av förståeliga skäl var Christian Lechtaler inte speciellt talför eller nöjd efter matchen.

–Vi var inte riktigt med i början och vi var för veka i försvarsspelet. Jag tycker att vi lyfter upp spelet i den andra och den tredje perioden och skapar tillräckligt med chanser. Vi försöker komma tillbaka men kommer inte upp i riktigt normal standard. Det är ny match på torsdag, då gäller det att vi studsar tillbaka.