Tre poäng i premiären
Publicerad: 2017-01-07
J20
Även J20 TopTio drog igång på lördagen med en riktigt het drabbning när Frölunda J20 gästade Örebro Hockey. Det visade sig bli en jämn tillställning spelmässigt där Frölunda till slut lyckades inkassera tre poäng.

Örebro - Frölunda kom ut starkast och såg rejält laddade ut när man gång på gång pressade hemmalaget Örebro och snart hade man både tagit ledningen med 1-0 samt utökat till 2-0 genom mål av Jesper Emanuelsson och Johan Lindholm. Stärkta av målen kontrollerade man sedan Örebro och de chanser hemmalaget lyckades skapa i perioden tog J18 målvakten Ludvig Persson som vikarierade för Arvid Söderblom som skulle med A-laget, hand om.

Den andra perioden skulle visa sig betydligt mer jämn där Örebro nu var laget som hade momentumet i matchen som gjorde det mesta lite bättre än man gjort i den första perioden. Detta ställde Frölunda stundtals på hälarna som gav närkingarna alldeles för mycket utrymme. Således kom till slut kvitteringen till 1-2 och det märktes att Frölunda för en stund inte riktigt hade koll på detaljerna för man uppträdde lite småvirrigt i egen zon. Detta utnyttjade Örebro som med en minut kvar att spela kvitterade till 2-2.

Två utvisningar för Örebro blev matchavgörande i den tredje perioden när Frölunda fick chansen i spel fem mot tre och man var skoningslösa. Man satte omgående press på ett stundtals stillastående Örebro och 19 sekunder in i överläget small det bakom Jonathan Frykholm i Örebrokassen genom Joni Ikonen som satte sitt Frölunda i förarsätet inför avslutningen. Trots Örebros många försök att på nytt kvittera där man bl.a. plockade Frykholm i slutminuterna höll Frölunda undan och med sju sekunder kvar fastställde Jakob Olsson slutresultatet 2-4 till indianerna.

Nu väntar ytterligare en kraftmätning när man fortsätter helgens roadtrip till Leksand. Ett lag som gått som tåget i J20 SuperElit norra. Den matchen spelas imorgon söndag med start klockan 12:00. I vanlig ordning sänds matchen på livearenahockey.com Matchstatistik

Frölunda HC - Motståndare 2-4 (0-2, 2-0, 0-2)

Skott: 22-36 (6-13, 9-9, 7-14)

Utv.min: 14-8 (6-4, 4-2, 6-4)

0-1 (07:56) | Jesper Emanuelsson (Jacob Peterson, Måns Carlsson)

0-2 (08:26) | Johan Lindholm (Joni Ikonen)

1-2 (34:09) | Jacob Bjerselius (Filip Forsmark, Daniel Lindberg)

2-2 (39:08) | Oscar Svanborg (Edvin Ekström)

2-3 (47:03) | Joni Ikonen (Jacob Nordqvist) PP2