Seger i övertid
Publicerad: 2018-02-24
J20
Modo Hockey borta är alltid en svår uppgift men Frölunda som jagat matchen igenom lyckades till slut ta matchen till övertid och därmed även säkra bonuspoängen.

Noterbart är att Modo Hockey vunnit tre raka matcher av de senaste fem mötena mot Frölunda J20. Med det sista mötet där två snabba mål i slutet av matchen avgjorde till Modo färskt i sinnet hade Frölunda bestämt sig för att ta poäng idag när lagen möttes i Örnsköldsvik och även om Modo fick bästa tänkbara start på matchen med ett tidigt mål i numerärt underläge krigade sig Frölunda tillbaka till 1-1 genom mål av Jakob Heljemo i den första perioden.

Den andra perioden var det klar fördel Modo både spel och skottmässigt mycket tack vare de utvisningar Frölunda ådrog sig. Modo pressade Frölunda rejält som stod emot sånär men fick till slut se Modo ta ledningen på nytt i slutet av perioden. Med ett mål upp till Modo inför den tredje perioden kom Frölunda ut som ett nytt lag där man tog över spelet och med mindre än åtta minuter kvar klev lagkaptenen Philip Elgestål fram och såg till att kvittera till 2-2. Resten av perioden var det ett ställningskrig där inget av lagen lyckades göra mål och matchen gick till övertid.

Väl där var det Frölunda som styrde och trots att det länge såg ut som att matchen skulle avgöras på straffar fastställer Arvid Caderoth slutresultatet 3-2 till Frölunda som därmed inte bara säkrar bonuspoängen utan även bryter den negativa trend laget haft mot just Modo Hockey.

Det var en match med mycket utvisningar och Modo är ett bra lag som vi matchar upp med bl.a. tre ramträffar och ett mål. I andra perioden drog vi på oss en del utvisningar vilket slet ont på oss och vårt anfallsspel. I den tredje perioden går vi framåt och skapar samt petar in pucken och kvitterar på nytt och hade chans att stänga matchen tidigare än i övertid säger Pierre Johnsson, huvudtränare Frölunda J20.

Två poäng borta mot serieledarna tar vi med oss alla dagar i veckan säger Pierre som nu blickar mot en ny tuff match imorgon när man gästar Timrå IK, även det ett lag man förlorade mot sist lagen möttes i Frölundaborg.
De är ett riktigt bra lag och vi kommer få kämpa för poäng imorgon men det kommer bli en rolig match att spela säger Pierre avslutningsvis.