Seger på straffar
Publicerad: 2017-01-14
J20
Det var fartfyllt men tajt och tillknäppt när seriens två förväntade giganter Frölunda J20 och HV71 J20 drabbades samman. Det krävdes straffar för ett avgörande och det var Frölunda som drog det längsta strået i dagens match.

GÖTEBORG | Trots flertalet chanser åt båda håll i en fartfylld första period var det i den andra perioden det hände där gästande HV71 öppnade målskyttet i matchen när Markus Jönsson överlistade Arvid Söderblom i Frölundakassen. Jönköpingslaget behöll sedan trycket på Frölunda som mestadels fick försvara sig. Ytterligare chans kom sedan för HV71 att utöka sin ledning när man tilldömdes straff men Arvid Söderblom var aggressiv i kassen och mötte skytten Isac Brännström. Frölunda kom tillbaka in i matchen igen och vände spelet där man tog över spelet mer och mer och med elva sekunder kvar av perioden kvitterade man genom Johan Lindholm som trampade runt kassen och la in pucken via köksvägen.

Den tredje perioden bjöd på strålande målvaktsspel men målen lös med sin frånvaro och Matchen gick till övertid som likt den tredje perioden förblev mållös.

I den efterföljande straffläggningen visade Arvid Söderblom fortsatt pondus i kassen och tog samtliga av HV71s straffar. Joni Ikonen blev matchvinnare med en läcker straff där han snyggt placerade pucken i nätkrysset bakom Adam Åhman och bonuspoängen var räddad. I samband med segern behåller man sin plats i tabellen.

• Det är alltid skönt att slå HV71 säger målvakten Arvid Söderblom efter matchen. - Det är en speciell känsla att möta dom. Det var en bra match, båda lagen spelade bra och det var högt tempo och att vi drog längsta strået idag och inte vek ner oss känns skönt.

Härnäst väntar Modo Hockey hemma i Frölundaborg på lördag den 21 januari. Matchen som startar 12:00 sänds på livearenahockey.com

Frölunda HC-HV71 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0)
Skott: 38-26 (12-6, 13-8, 9-11, 3-1, 1-0)
Utv.min: 4-10 (0-2, 4-6, 0-2, 0-0, 0-0)