Uddlöst i Luleå
Publicerad: 2017-02-18
Frölunda HC hade, inför dagens drabbning, fem raka segrar inbördes mot Luleå HF, men fick en tuff match mot ett Luleå som kom stärkta efter att i torsdags plockat sin första trepoängare på 15 matcher.

LULEÅ | Det var en ganska medioker och avslagen förstaperiod som inte bjöd på särskilt mycket att hänga i granen. Mötena mellan Frölunda HC och Luleå HF har ju på senare tid annars utvecklats till att bli riktigt tuffa, frejdiga och hyperintressanta bataljer, men dagens förstaperiod utvecklades inte riktigt till att bli utav den kvalitén.

Robin Figren var den som hade periodens klaraste chans då han, serverad utav Johan Sundström, fick en bra målchans rakt i slottet, men kunde inte skjuta pucken förbi Luleåmålvakten Joel Lassinantti den gången.

Proppen ur

Hemmalaget Luleå fick en perfekt start på den andra perioden och pressade ned Frölunda djupt vilket så småningom ledde till att man också tog ledningen med bara två minuter spelade då Johan Harju, kanske lite enkelt, fick kämpa in pucken från nära håll.
Frölunda fick kort efter baklängesmålet ett numerärt överläge och i det kom sedan ett mycket efterlängtat nätrassel att äga rum. Carl Grundström hittade Matt Donovan som från sin backposition på blålinjen skickade in pucken i mål och med sitt första mål för säsongen äntligen fick spräcka sin nolla i målkolumnen.

Luleå återtog ledningen efter att Dan Bakala olyckligt gett bort pucken bakom mål, men Frölunda kunde än en gång kvittera efter att Casey Wellman lagt ett lågt, lurigt skott på Lassinanttis bortre benskydd som gav Christoffer Ehn fri väg att raka in kvitteringspucken - drygt 2,5 minut ifrån den andra periodvilan.
Men knappa minuten skulle ändå Luleå än en gång återta ledningen när Karl Fabricius hittade Einar Emanuelsson vid bortre stolpen som rakade in pucken bakom Dan Bakala.

Bakala blev efter målet utbytt mot Johan Gustafsson och Luleås 3-2-ledning stod sig perioden ut.

Svårt att slå ett krigande Luleå

Frölunda hade svårt att ta sig in i matchen i den tredje perioden. Spelet var lite uddlöst, gick lite långsamt och inte minst mötte man en motståndare som för dagen var klart piggare och hungrigare.
De fåtal gånger man väl tog tag i taktpinnen kom man aldrig ändå riktigt intill Lassinantti nog för att hota ordentligt, utan det var istället Luleå som skapade de klart bästa lägena i den tredje perioden.

Det utvecklade sig så pass att Petter Emanuelsson, knappt halvvägs in i perioden fick runda kassen relativt ohotat, tog sig in i slottet och kunde stänka in 4-2 bakom Johan Gustafsson – Gustafsson som annars stod emot bra vid flertalet tuffa lägen för hemmalaget.

Frölunda lyckades aldrig ta sig igenom Luleås krigande mur och norrbottningarna stod till sist som slutsegrare och bröt Frölundas svit på fem raka vinster inbördes.

– Jag tyckte vi var väldigt uddlösa i dag, kommenterade huvudtränare Roger Rönnberg till C More efter slutsignalen och utvecklade:

– Misstagen vi gjorde i andra periode tog styggt på oss. I tredje perioden så hade vi jättedålig energi, vi gav bort pucken för lätt och Luleå fick det ganska lätt att försvara sig. Vi är väldigt självkritiska och behöver studsa upp och spela bättre, men vi kommer tillbaka, avslutar Rönnberg.

Nästa match väntar på onsdag då vi gästar HV71 i Kinnarps Arena med nedsläpp kl 19:00.
Nästa hemmamatch äger rum nästa fredag, den 24:e februari, då Leksands IF kommer på besök. Matchen spelas i Frölundaborg och startar kl 19:00. Biljetter till den matchen köper ni via den här länken.

Luleå HF - Frölunda HC 4-2 (0-0, 3-2, 1-0) Skott: 20-27 (4-6, 9-13, 7-8)
Utv.min: 8-0 (2-0, 2-0, 4-0)

0-1 (22:01) | Johan Harju (Einar Emanuelsson, Julius Junttila)
1-1 (24:36) | Matt Donovan (Carl Grundström) PP1
2-1 (30:33) | Anton Hedman (-)
2-2 (37:22) | Christoffer Ehn (Casey Wellman)
3-2 (38:14) | Einar Emanuelsson (Karl Fabricius, Ilari Melart)

4-2 (48:24) | Petter Emanuelsson (Christopher Mastomäki)