Förlust i finalen trots spelövertag
Publicerad: 2018-03-30
U16
Trots upphämtade underlägen flertalet gånger fick Frölunda U16 till slut se sig besegrade av Färjestad BK

Frölunda som inte riktigt fick starten man önskade fick se ett Färjestad gå ifrån till en 0-2 ledning när tolv minuter var spelade av den första perioden men sedan trampade de röda igång och i samma takt målen kom ökade även självförtroendet och med endast en sekund kvar av perioden hade man 2-2 på tavlan inför fortsättningen.

Lagen fortsatte sedan att följas åt. Frölunda U16 tog ledningen med 3-2 genom William Hallen som med sitt andra mål i matchen satte Frölunda i förarsätet igen. Färjestad kom därefter tillbaka och kvitterade till 3-3 och tog ledningen med 3-4 innan Fabian Lysell, även han tvåmålsskytt satte 4-4. Ytterligare ett mål föll i perioden genom Liam Dower Nilsson som innebar 5-4 och ledning inför den sista perioden. Nerverna kom i period tre där Färjestad åtminstone målmässigt tog över när man kvitterade samt tog ledningen två gånger om. Frölunda förde stora delar av spelet men man lyckades inte få in pucken i period tre och Färjestad tog därmed hem SM Guldet i U16 Elit.

Andreas Terner, huvudtränare Frölunda U16, var såklart besviken över förlusten men ändå nöjd med sitt manskap och hyllade matchen i sin helhet.
Det var en jättebra U16 match, båda lagen spelade ishockey på riktigt så det var kul. Med tanke på hur svängig matchen var säger en hel del hur mycket kapacitet och kunskap som finns i laget. Vi gav aldrig upp, vi spelade ishockey i 60 minuter men tyvärr räckte inte det. säger Andreas avslutningsvis.

Vi säger självklart grattis till Färjestad BK, Svenska Mästare U16 Elit 2017/2018.

Frölunda HC - Färjestad BK 5-7 (2-2, 3-2, 0-3)
Skott: 37-26 (14-9, 10-9, 13-8)
PIM: 20-12 (2-2, 4-6, 14-4)

0-1 (03:58) | Samuel Eriksson (Linus Lööf)
0-2 (12:01) | Samuel Eriksson (Joel Nyström) PP1
1-2 (12:47) |William Hallen (Fabian Lysell)
2-2 (19:59) | Fabian Lysell (Lucas Raymond) PP1

3-2 (21:52) | William Hallen (Hugo Gabrielsson)
3-3 (23:07) | Samuel Eriksson (Jonathan Andersson)
3-4 (24:19) | Linus Lööf (Samuel Eriksson)