Storseger mot AIK… Igen
Publicerad: 2017-02-18
J18
Trots en mållös förstaperiod tog Frölunda J18 tag i det och inkasserade ytterligare en storseger mot AIK när man vann med klara 6-1.

Göteborg Den första perioden var ett ställningskrig i tjugo minuter. Man krigade om varenda centimeter ute på isen där lagen turades om att skapa chanser men bra målvaktsspel och uppoffrande spel i egen zon resulterade i en mållös förstaperiod.

Den andra perioden var knappa minuten gammal innan Frölunda J18 äntligen fick utdelning för de chanser man skapat hittills i matchen när Filip Ahlström snappade upp en lös puck som han bara behövde lägga in i den tomma målburen sedan AIK keepern blivit överspelad.

Grinigt men målrikt

Frölunda behöll sedan initiativet i matchen trots att man däremellan drabbades av matchens första utvisning men det blev aldrig riktigt farligt framför Erik Portillo i Frölundakassen och bara minuter efter att man blivit fulltaliga nöp Linus Nordin till och 2-0 var ett faktum. De efterföljande minuterna blev griniga där det gruffades efter varje avblåsning. Detta gynnades av Frölunda som både gjorde 3-0 och 4-0 genom Jonatan Lundin-Andersson som äntligen fick utdelning för allt slit samt Linus Nordin som nöp dit sitt andra mål i matchen.

Det tog 37 sekunder i den tredje perioden innan Frölunda utökat ytterligare till 5-0 genom Jakob Heljemo som med ren vilja tryckte in pucken bakom AIK-keepern. Frölunda slappnade av efter 5-0 målet och trots att man nu spelade powerplay var det AIK som förde matchen och skapade tryck på hemmakassen och Erik Portillo som trots storspel fick se AIK reducera till 5-1 bara sekunder efter att gästerna blivit fulltaliga. Men närmare än så kom aldrig Solnalaget idag och med mindre än fem minuter kvar av matchen fastställde Linus Nässén slutresultatet 6-1 och Frölunda J18 inkasserade därmed tre nya poäng.

Pierre Johnsson efter matchen: Vi var inte alls med i den första perioden. Vi slarvade en hel del och spelade omständligt. Vi kommer upp i den andra perioden där vi bygger upp längre anfall och har fart på grejorna och tar pucken rakt på mål och det är det som bär frukt idag.

Tredje kedjan skapade mest framåt
Jag tycker kedjan med Eric Engstrand, Jonatan Lundin-Andersson och Linus Nordin är riktigt bra idag säger Pierre och fortsätter; De spelar ”osvenskt”, dvs. tar pucken på mål och får utdelning. De visade vägen idag med sina tre mål idag.

Om Almtuna imorgon handlar det om att få igång killarna redan i den första perioden för sist lagen möttes blev det förlust i sudden vilket är något Pierre vill ändra redan imorgon.

• Vi ska ha revansch imorgon säger Pierre bestämt och fortsätter:
  • Vi fick stryk i sudden med 1-0 och det är ett hårt jobbande lag och vi måste upp i deras arbetsinsats och ska vinna matchen med skicklighet och bättre individuella prestationer. Vi är redo för krig säger Pierre avslutningsvis.

Matchen mot Almtuna IS spelas alltså imorgon söndag med start kl. 16:00. Den sänds på Livearenahockey.com