Tungt tapp mot Växjö
Publicerad: 2018-01-04
Det såg väldigt lovande ut när Frölunda HC efter 20 minuter hade en betryggande 2-0-ledning tack vare dubbla mål i powerplay av Victor Olofsson. Men Växjö såg till att vända matchen och gjorde fem raka mål under de avslutande 22 minuterna.

GÖTEBORG | Frölunda HC fick en fantastiskt fin powerplayutdelning i den första perioden när serieledande Växjö Lakers var på besök i Scandinavium. Redan efter drygt 4,5 minut blev Victor Olofsson vackert frispelad av Simon Hjalmarsson – i just spel fem mot fyra – och kunde stänka in sitt 17:e mål för säsongen och spräcka Viktor Fasths målnolla. Noterbart var också att målet innebar Olofssons 50:e grundseriemål tillika 100:e grundseriepoäng i SHL. Stort grattis, Victor!

Det var en utvisningstät inledningsperiod där lagen hade ett par chanser vardera i numerärt överläge. Efter två raka Växjö-överlägen fick Frölunda, drygt halvvägs in i inledningsperioden, sin andra chans i powerplay - och då plingade det till igen.
På ett snarlikt sätt spelades pucken över till en fri Victor Olofsson, som satte sitt andra mål för dagen och ordnade 2-0.

– Jag tycker att vi har haft ett högt pucktempo i powerplay, då kommer öppningar till slut. Nu har jag fått två grymma passningar där jag har haft öppet mål egentligen. Så powerplayet har varit grymt bra hittills, konstaterade tvåmålsskytten Victor Olofsson i C More efter den första perioden.

Frölunda blev fullkomligt nedtryckta i den andra perioden, där Växjö efter knappt sex minuter hade åtta skott på mål – mot Frölundas noll.
Gästerna hade sina chanser på att ta sig in i matchen, och trots att spelet jämnade ut sig ju längre perioden gick så var det ändå i aktens slutskede som Växjö lyckades spräcka Johan Gustafssons nolla – med 1:20 kvar, mer exakt. Eric Martinsson lade in 2-1-reduceringen, som skulle visa sig bli oerhört viktigt för gästerna.

Olyckligt ras

Redan efter tio sekunders spel i den tredje perioden såg Adam Brodecki till att skänka gästerna en hög dos extraenergi, när han klev in i zonen och knäppte in 2-2-pucken bakom Johan Gustafsson.

Växjö hade bestämt sig och tog i den tredje perioden vara på de chanser man skapade framför Johan Gustafsson. Det gjorde inte det hela sämre att man fick lite hjälp av Fredrik Styrman, som vid en rörig situation framför kassen skulle rensa undan pucken, men istället olyckligtvis lyckades sätta pucken i eget nät via Johan Gustafssons benskydd och försatte Växjö i en 3-2-ledning.
Det var en ledning som smålänningarna inte skulle tappa – trots en ganska okej period, offensivt sett, ifrån Frölunda.
Andrew Calof klev fram och satte matchens två sista mål, det sista i tom kasse med knappt halvannan minut kvar, och såg till att matchen slutade 5-2 i smålänningarnas favör.

Roger Rönnberg kommenterade matchen så här i C More efter slutsignalen:
– Spelmässigt så var det en jämn match, tycker jag. Det får man vara nöjd med när man möter Växjö. Vår unga backsida spelar bra, men orkar kanske inte hela matchen idag. Jag tror vi blev lite stukade av de målen vi släppte in i tredje perioden. De var lite konstiga, konstaterade Roger.

Vår vinstsvit slutar på tre matcher och vi tar nya tag inför lördagens bortamatch mot Djurgårdens IF (kl 15:15, går att följa på C More).

Härnäst väntar tre bortamatcher för Frölunda HC:s del – Djurgårdens IF (lördag 6:e jan, kl 15:15), HV71 (torsdag 11:e jan, kl 19:00) samt Brynäs IF (lördag 13:e jan, kl 15:15). Samtliga matcher går att följa på C More

Nästa hemmamatch: Torsdag 18 januari kl 19:00, Färjestad BK.
Biljetter till den matchen köper ni via den här länken.

Frölunda HC – Växjö Lakers 2-5 (2-0, 0-1, 0-4) Skott: 23-31 (8-9, 4-12, 11-10)
PIM: 6-10 (4-6, 2-0, 0-4)

1-0 (04:35) | Victor Olofsson (Simon Hjalmarsson, Ryan Lasch) PP1
2-0 (13:51) | Victor Olofsson (Ryan Lasch, Joel Lundqvist) PP1

2-1 (38:40) | Eric Martinsson (Arvid Lundberg, Linus Fröberg)

2-2 (40:10) | Adam Brodecki (Oliver Bohm, Eric Martinsson)
2-3 (45:45) | Brendan Shinnimin (-)
2-4 (51:49) | Andrew Calof (Brendan Shinnimin, Robert Rosén) 2-5 (58:38) | Andrew Calof (Oliver Bohm, Daniel Rahimi) ENG