Dan fortsatt stabil Bak(ala)
Publicerad: 2016-12-03
SHL
Dan Bakala höll andra nollan på lika många dagar när Luleå på nytt besegrades

LULEÅ | I Coop Arena fick Frölunda HC en kanonstart när Joel Lundqvist, redan efter 51 sekunder, kunde pricka in pucken bakom Filip Gustavsson i Luleå HF:s mål och ge Frölunda en 1-0-ledning.
Annars var det mycket Luleå i inledningen på matchen, som ganska tidigt fick chansen att spela numerärt överläge och där också kunde koppla lite grepp om matchstarten. Men det var en något trevande matchbild under den inledande perioden och det skapades inte särskilt många riktigt bra målchanser.

HEMMALAGET LULEÅ bjöd upp till spel och etablerade tryck omgående i mittenperioden, och var en ribbträff ifrån kvittering med dryga minuten spelad.
Starten på den andra perioden var energisk och intensiv med fart på skridskorna och med ett rakare spel mot mål. Frölunda hade ett par kvicka kontringar, men saknade annars den där offensiva tyngden att på riktigt etablera tryck i anfallszon.
Frölunda tog en del lite klantiga utvisningar och gav hemmalaget mycket momenteum i och med dem. Till slut fick Dan Bakala kapitulera och se en puck dimpa in bakom honom, men efter videogranskning valde domarna att inte godkänna målet på grund utav spelare i målgården.

DAN BAKALA fick växa ut stort i den här matchen och stod emot trycket när Luleå tryckte på som allra mest. Framför honom stod också en trupp som var beredda att strida hårt för att hålla nollan intakt, och som man grejade det.
Luleå kom aldrig riktigt nära en kvittering i slutskedet utav matchen, utan Frölunda kunde rida ut stormen och ta tre nya poäng mot Luleå. Dan Bakala höll sin andra nolla på lika många dagar och att Frölunda tar full pott i back-to-back-mötena med Luleå förklarar huvudtränare Roger Rönnberg på följande vis:

– Vi har en jättebra målvakt i Bakala, men grabbarna hjälper honom bra också genom att täcka mycket skott och jobba oerhört hårt för varandra, berömmer Roger och fortsätter:

– Årets Frölunda har visat flertalet gånger att man kan vinna matcher på olika sätt. Dagens vinst kommer inte tack vare något skönspel, utan tack vare ett jäkla jobb framför Dan. Alla är beredda att jobba hårt och alla ställer upp för den här segern.

Avslutningsvis berömmer han både Bakala och Johan Gustafssons spel så här långt den här säsongen:

– Fantastiskt. Vi behöver två heta målvakter för att gå långt i år, och det ser vi ut att ha!

Matchstatistik
Luleå HF - Frölunda HC 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)
Skott: 22-26 (7-9, 7-7, 8-10)
Utv.min: 6-10 (4-4, 2-6, 0-0)

Period 1
0-1 (00:51) | Joel Lundqvist (Mats Rosseli Olsen, Jonathan Sigalet)

Period 2
>

Period 3
>

Så här ställde Frölunda upp:
Dan Bakala
(Arvid Söderblom)

Filip Westerlund - Henrik Tömmernes
Jacob Larsson - Jonathan Sigalet
John Nyberg - Mattias Nørstebø
Rasmus Dahlin

Mats Rosseli Olsen - Joel Lundqvist - Casey Wellman
Victor Olofsson - Christoffer Ehn - Sean Bergenheim
Carl Grundström - Patrik Carlsson - Robin Figren
Simon Hjalmarsson - Nicklas Lasu - Sebastian Stålberg
Joni Ikonen

Efraim Larsson