Annorlunda, skoj och spännande
Publicerad: 2017-10-11
SHL
För fyra spelare blir det en speciell derbymatch i Scandinavium på torsdagskvällen.

Det är bara 14 mil mellan Göteborg och Jönköping och den närheten brukar var påtaglig när de båda städernas hockeylag drabbar samman.
Och i morgon är det dags igen. Frölunda Indians mot det regerande svenska mästarlaget HV 71 i Scandinavium och en kvartett spelare med koppling till bägge klubbarna.
– Det blir annorlunda, men samtidigt skoj, säger Adam Almquist som tillsammans med Lias Andersson kom från HV till Frölunda inför den här säsongen.
Robin Figren gick motsatt väg och återförenades med Christoffer Persson som bytte till smålandslaget efter SM-guldet med Frölunda 2016.

För 26-årige Almquist – född och uppvuxen i Jönköping – blir det förstås speciellt att för första gången i tävlingssammanhang ställas mot sin moderklubb.
– Det skall bli spännande och jag har ju fortfarande kontakt med ett gäng spelare som Tedenby (Mattias), Ullström (David), Sundh (Oscar) och Berglund (Kristofer).

Frölunda Indians besegrade Gap med 3-1 i tisdags kväll, vann CHL-grupp H och landar i Göteborg på onsdagskvällen.
HV 71 förlorade borta mot tjeckiska Trinec och har spelat färdigt i den europeiska turneringen.

Frölunda Indians trupp mot HV 71 tas ut efter morgondagens värmning.

Biljetter till mötet mellan Frölunda och HV 71 går att köpa via den här länken – nedsläpp 19.00.

Världens barn finns på plats med bössor i foajén innan match och i periodpauserna - insamlingen syftar till att ge de barn som har de allra tuffast en chans till hälsa, skola och trygghet.
Precis som tidigare år skänker Frölunda HC lika mycket pengar som samlas in i bössorna i Scandinavium under torsdagskvällen.

Peter Pettersson Kymmer