J18: Stark vändning gav ny seger
Publicerad: 2013-01-31

Frölunda åkte till Ängelholm för en match som de visste skulle bli ordentligt tuff. Men den stabilitet och det självförtroende som finns i laget gör att inte ens underläge inför den tredje perioden är något som påverkar. Frölunda låg under med 2-0 inför den tredje perioden men vände och vann med 3-2. Och det var en mycket nöjd tränare efter matchen.

-Jag är imponerad av killarna. De följer matchplanen och fortsätter målmedvetet att jobba hela tiden. De drabbas aldrig av någon panik utan bara fortsätter, säger Björn Liljander.

Han visste redan på förhand att det skulle bli en riktigt tuff match mot de regerande svenska mästarna och i den första perioden var det Rögle som förde matchen. Hemmalaget hade långa anfall och Frölunda fick mest ägna sig åt försvarsspel. Rögle hade också med sig en ledning med ett mål efter 20 minuter.

I den andra perioden flyttade Frölunda upp spelet och skapade en del chanser. Men det var Rögle som gjorde den andra periodens enda mål. Och det finns enklare uppgifter än att vända ett sådant underläge i Ängelholm.

-Vi möter ett otroligt bra lag, förmodligen ett av Sveriges bästa, men vi fortsätter att följa vår plan. Och vi pratade om att bara fortsätta och om vi väl fick hål på dem så skulle de bli lite darriga, säger Björn.

Och det var precis det som hände, även om det tog tid. Frölunda reducering kom i den 14:e minuten, kvitteringen drygt tre minuter senare. Och med bara 1:09 kvar att spela kom segermålet. Björn Liljander förfogar onekligen över ett lag som spelar till slutsignalen går.

-Jag är stolt över killarna, de gör ett fantastiskt bra jobb. Det som är mest imponerande är just att de aldrig tappar fattningen eller hänger med huvudet, de jobbar hela tiden konsekvent och låter inget påverka dem. Som jag sade tidigare, Rögle är ett riktigt bra lag och det var helt klart en skön seger.