Seger mot HV 71
Publicerad: 2016-11-23
J20

Viktiga poäng stod på spel i dagens möte mellan Frölunda HC J20 och HV71s dito. Trots att HV71 kom tillbaka var det Frölunda som drog det längsta strået idag och vann med 4-2.

GÖTEBORG Trots att HV71 var laget som kom ut bäst i dagens match var det hemmalaget som öppnade målskyttet i matchen. Med fart i varje moment tvingade man ner gästerna HV71 i egen zon och väl där överlistade Oliwer Fjellström HV-keeper Adam Åhman och 1-0 var ett faktum. Trots ett par chanser från bortalaget stod sig resultatet perioden ut.

2-0 blev 2-2 och spänning inför avslutningen

Det skulle dröja nio minuter in i den andra perioden innan Frölunda utökat till 2-0. Denna gång genom Johan Lindholm som sköt dit sitt elfte mål för säsongen. Men gästerna skulle komma tillbaka inte bara en gång utan två sedan Isac Brännström och Rasmus T Andersson båda överlistat en hittills bra Arvid Söderblom i Frölundakassen. 2-2 målet kom med trettio sekunder kvar av den andra perioden och då det var en kamp och poäng skulle den tredje perioden visa sig bli dramatisk med bl.a. en straff för gästerna.

Frölunda var det starkare laget idag, man höll sig till sin spelidé rakt igenom och även om HV71 absolut hade sina chanser i den tredje perioden med bl.a. en straff höll sig Jacob Peterson framme och satte hemmalaget i förarsätet igen med sitt 3-2 mål.

HV71 pushade för ytterligare en kvittering men istället fastställde Jesper Emanuelsson slutresultatet 4-2.

Nytt möte redan på söndag!

Lagen möts på nytt på söndag när Frölunda gästar Jönköpingslaget. Nedsläpp kl. 12:00 och då det endast skiljer tre poäng mellan lagen där Frölunda jagar andraplatsen som för närvarande innehas av HV71 så är det upplagt för en högdramatisk ”sexpoängsmatch”.